'Het verkeerde meisje' heeft een opvallende omslag.
'Het verkeerde meisje' heeft een opvallende omslag. Foto: PR

‘Het verkeerde meisje’ van Angelique Haak

Algemeen 729 keer gelezen

Spijkenisse - In 2013 won Angelique Haak een door deze krant (toen nog Weekblad Spijkenisse geheten) schrijfwedstrijd in het kader van ‘de week van het spannende boek’. Bijna 10 jaar later publiceert zij haar vijfde thriller.

Haar eerste boek verscheen in 2017. ‘Een nieuw begin’ was het eerste deel van een trilogie met rechercheur Jennifer Brugman in de hoofdrol.

Losstaand verhaal
Twee jaar geleden verscheen ‘Nooit meer alleen’, een standalone. Ook het nieuwe boek ‘Het verkeerde meisje’ is wederom een standalone. ‘Ik zit nog vol ideeën, ook voor een nieuwe serie, dus misschien dat er in de toekomst wel weer een serie komt, maar losstaande verhalen vind ik ook erg prettig om te schrijven’, geeft Angelique aan. ‘Bij een serie moet je vooraf goed bepalen waar je heen wil, bij een standalone heb je veel meer vrijheid.’ Nu houdt Angelique weliswaar van afwisseling, maar ook van structuur dus wie weet komt er na boek zes, waarvoor ze al een opzet heeft gemaakt, een nieuwe trilogie.

‘Het verkeerde meisje’
Hoofdpersoon in ‘Het verkeerde meisje’ is Amelie. Zoals iedere morgen vertrekt zij naar haar werk, alleen die ene ochtend gaat het gruwelijk mis. Amelie wordt door een gemaskerde man in een busje getrokken en ontvoerd. Ze eindigt in een donkere kelder met slechts enkele gedachten: ‘Waarom ben ik hier’, en ‘Hoe kom ik hier uit?’ Het idee voor het boek is ontstaan na het lezen van een column van Claudia de Breij. ‘Die column stipte aan hoe media vaak als er een vrouw ontvoerd wordt, schrijven dat de vrouw op de verkeerde tijd op de verkeerde plek was. Hiermee wordt er een zweem van schuld bij het slachtoffer gelegd. Een verkeerde tijd en een verkeerde plek bestaan niet, verkeerde mensen echter wel.’

Echte thriller
‘Eerlijk gezegd vind ik het boek tot dusver mijn beste boek’, zegt Angelique. ‘Het is een echt spannende thriller. Tijdens het schrijven moest ik af en toe ook bewust afstand nemen.’ Het verhaal van Amelie wordt afgewisseld met het verhaal van een onbekende, een echt gestoord persoon. Door dat verhaal krijg je een kijkje in de psyche van deze persoon. ‘Als voorbereiding heb ik het boek ‘Het gewelddadige brein’ gelezen, waarin beschreven wordt dat seriemoordenaars vaak een hersenafwijking hebben. In hoeverre zou je mensen met een dergelijke afwijking door goede begeleiding kunnen helpen om níet het verkeerde pad op te gaan?’ U bent dus gewaarschuwd als u het boek gaat lezen: het is spannend, soms ook gruwelijk en het is moeilijk om het boek weg te leggen.
‘Het verkeerde meisje’ is op 20 juni verschenen en in iedere boekhandel verkrijgbaar. U kunt het boek niet missen, want het is volledig in het knalgeel uitgevoerd, voorzien van bloedspetters. De boekpresentatie is komende vrijdag 24 juni in de Readshop in Barendrecht en begint om 19.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant