Afbeelding

Oproep: Denk mee over Wmo Bernisse en Spijkenisse

Actueel 89 keer gelezen

Bernisse/Spijkenisse - De gemeenten nodigen inwoners uit om op 19 juni met elkaar van gedachten te wisselen over de toekomst van de Wmo. Naar verwachting wordt deze wet op 1 januari 2015 van kracht. Vanaf die datum gaan ook Bernisse en Spijkenisse op in de nieuwe gemeente Nissewaard. Beide gemeenten maken daarom samen een beleidsplan voor de Wmo 2015 en willen dat in overleg met inwoners en de belangrijkste partners doen.

 

Meer doen met minder geld
Gemeenten krijgen niet alleen de opdracht om veel nieuwe taken uit te voeren, maar moeten dit ook met minder geld doen dan de Rijksoverheid. Gemeenten moeten de taken dus ook anders uitvoeren. Dat kan bijvoorbeeld door de zorg en ondersteuning slimmer te organiseren en door zorgaanbieders met elkaar te laten samenwerken.

Meer voor elkaar doen
Inwoners zullen ook meer zelf en voor elkaar moeten doen. Door te kijken naar wat ze zelf of met hulp van bijvoorbeeld familie, buren of vrijwilligers nog kunnen doen, hebben mensen de mogelijkheid zelfstandig te blijven leven. Hoe groter het sociale netwerk, hoe makkelijker het is iemand te vinden die helpt. Als dat echt niet lukt, dan helpt de gemeente bij het zoeken naar een oplossing. Alleen zo kan de zorg betaalbaar en beschikbaar blijven voor wie het echt nodig heeft.

Bijeenkomsten op 19 juni
U kunt zich aanmelden voor de bijeenkomsten op donderdag 19 juni. U kunt kiezen uit een bijeenkomst van 14.00-17.00 uur en van 19.00-22.00 uur. Aanmelden kan via communicatie@spijkenisse.nl of via info@gemeentebernisse.nl onder vermelding van Wmo en het gekozen tijdstip. U krijgt nog bericht over de locatie. Maatschappelijke organisaties uit beide gemeenten ontvangen een persoonlijke uitnodiging.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant