Afbeelding

Handbalsters hebben kampioenschap niet in eigen hand

Sport 80 keer gelezen

Schiedam – De handbalsters van HVOS hebben zondag de wedstrijd met koploper Ventura 2 gelijk gespeeld. Het werd op Harga 23-23, bij rust stond het 12-10 voor de Schiedamse ploeg. Hierdoor blijft Ventura 2 een punt voorsprong houden op HVOS, met nog één duel te gaan.

‘We zijn teleurgesteld. We willen graag kampioen worden. We hadden vandaag teveel zenuwen voor dit duel. We hebben drie keer ruim achter gestaan. Toch wisten we ons terug te knokken, dus we mogen niet klagen dat we nog een punt hebben, maar hoopten op meer’, zegt Jean Paul Scholten na afloop. Overigens is het een goede kans dat de dames uit Spijkenisse volgend seizoen alsnog een klasse hoger gaan spelen. Ventura 1 speelt namelijk ook in de eerste klasse en daardoor mag het tweede team bij een kampioenschap niet promoveren. HVOS is tweede en maakt hierdoor dus mogelijk alsnog een stap omhoog. Echter duurt het even voordat dit duidelijk wordt. Zondag is de laatste wedstrijd van HVOS tegen Gemini. De laatste wedstrijd van Ventura 2 wordt pas op 4 juni gespeeld. Dan wordt dus meer duidelijk over de toekomst van HVOS, dat zondag afscheid nam van Jana Hagen, die zondag afscheid nam bij de Spijkenissers en gaat stoppen. Een aantal speelster van ETC heeft aangekondigd komend seizoen de overstap naar HVOS te makken. Bij de Hoogvlietse club stopt het dameselftal.

Speelsters HVOS: Ingrid de Jong; Iris Vonk; Jolande van der Sluis (14); Angela Busscher (3); Claudia van Zwieten; Sara Sundermann; Marloes Sallet (1); Jana Hagen (4); Cindy Makor (1) en NickyMonster.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant