Afbeelding

Chanella en Delore Stougje snellen naar de overwinning

Sport 164 keer gelezen

Rijsenhout: Chanella Stougje (foto) heeft de 50e Wielerronde van Rijsenhout voor junior-vrouwen op haar naam geschreven. De Zuidlandse uit de ploeg van RWC Ahoy’ liet achtereenvolgens Anne Huinen (De Bollenstreek) uit Noordwijk en Tessa Neefjes (West Frisia) uit Wervershoof achter zich. Chanella Stougje behaalde na de Omloop door het Land van Kleine Hein haar tweede seizoenzege.

Stampersgat: Thomas Hoole uit Zuidland heeft zich in de Rijk Zwaan Wielerronde van Stampersgat voor junioren naar een derde podiumplaats gereden. De renner van DRC de Mol moest in de sprint zijn meerdere erkennen in de Westlandse winnaar Jesse van den Enden (Westland Wil Vooruit) uit ’s-Gravenzande en Jan Maas (Willebrord Wil Vooruit) uit het Brabantse Huijbergen. Daan van Sintmaartensdijk stelde zich bij de nieuwelingen tevreden met een vijfde plaats. De Zuidlander van RWC Ahoy’ zag Marco Mook (Avanti) uit Alphen aan den Rijn zegevieren met in zijn wiel de Hagenaars Ide Schelling en Martin Pluto, beiden van Restore. Delore Stougje (RWC Ahoy ‘) uit Zuidland kaapte in Stampersgat de bloemen in de sprint weg voor de neuzen van ploeggenote Hetty van de Wouw uit Kaatsheuvel en Anne de Ruiter (GRTC Excelsior) uit Polsbroek. Lennart Reijtenbagh kwam in categorie 7 net een fractie tekort om winnaar Perry Frijters uit Sint Willebrord van de overwinning af te houden. De Zuidlander van PRC Delta bleef in de spurt wel Rotterdammer Edo Maas (derde) van RWC Ahoy’ voor. De Deltarenners Jasper Kraaijenbrink (Abbenbroek), Spijkenisser Arjan Boshoven en Zuidlander Roel van Sintmaartensdijk nestelden zich in categorie 6 achter onder meer winnaar Axel van der Tuuk (Meteoor Assen-Roden) uit Assen als respectievelijk vijfde, zesde en tiende bij de eerste tien. Rozenburger Boris Romers behaalde in categorie 4 achter winnaar Daniel Taki (Belkin De Jonge Renner) uit Oosterhout en Rotterdammer Salvador Alvarado (RWC Ahoy’) een fraaie derde plaats. Lara Boshoven (PRC Delta) uit Spijkenisse klasseerde zich in categorie 2 als achtste achter onder andere winnaar Axel Roks.

Breda: PRC Delta heeft in de Ronde van Breda voor amateurs een mooie dubbelslag geslagen. Erik Meerkerk snelde naar de winnaarsbloemen en Cornelis Bakker uit Dirksland legde achter zijn ploeggenoot uit Zuidland beslag op de tweede plaats. Rens Trommels uit Poortugaal maakte het feest compleet door de finish binnen de eerste tien als negende te passeren. Bennie van den Heuvel, eveneens van Delta zag het ploegenspel toch nog beloond worden met een dertiende plaats.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant