Olympia niet opgewassen tegen kampioen ONDO

Sport 112 keer gelezen

Middelburg: Olympia is er niet in geslaagd om ONDO van het kampioenschap in de derde klasse J af te houden. De Spijkenissers verloren het duel op De Brigge met 14-6 (6-4) van de Middelburgers. ‘We hebben terecht verloren,’ vond coach Wilfred van Wijngaarde.

‘Het “Rilana vak” kwam nauwelijks tot scoren, zat muurvast. ‘We kwamen nog terug tot 5-4, maar pal daarop scoorden zij de 6-4. In de tweede helft kwamen we helemaal niet tot scoren. Zes minuten voor tijd scoorden we pas de eerste treffer na rust en maakten er nog 13-5 van. Verdedigend stond het wel goed, maar zonder Dennis (Cromzigt, DR) misten we toch een dragende kracht,’ aldus Van Wijngaarde. Olympia besluit aanstaande zaterdag op De Brug het korfbalseizoen tegen Seolto. ‘In deze wedstrijd staat er met de derde plaats in het vooruitzicht nog een stukje prestige op het spel, dus willen we deze graag winnen.’ Het duel begint om 16.00 uur.

Olympia: Charlotte Gret, Rilana Cafferata, Sebastiaan van Heemst (48. Martijn Koolwijk), Jerry Kasten 1 keer, 48. Matthijs Kleiman); Sebastiaan Visser (1 keer), Robert Huisman (3 keer, 60. Aldo Cafferata), Elise Cafferata (1 keer), Silvia de Wit (57. Ilona van den Berg).