Foto's: Peter de Jong
Foto's: Peter de Jong

Spijkenisse sluit met zevenklapper af in stijl

Sport 186 keer gelezen

Spijkenisse: Spijkenisse heeft het seizoen uitstekend afgesloten door in een rechtstreeks gevecht naaste concurrent SHO in de eerste klasse C als een ware kampioen met 7-1 (4-1) af te slachten. Emir Jazarevic (2 keer), Shane van den Engel, Ruperto Dorothea (2 keer), Julien Gret en een eigen treffer verzorgden de productie op het sportpark Jaap Riedijk voor Spijkenisse.

De Spijkenissers hebben daarmee de eerste klasse met 58 punten uit 26 wedstrijden afgesloten tegen 46 punten voor SHO en Sliedrecht. Met een marge van 12 punten heeft Spijkenisse de aspiraties vooraf aan het seizoen volledig waargemaakt door de tegenstanders op een enkele uitglijder na volledig hun wil op te leggen. De vooruitzichten waren al goed, want met de komst van enkele nieuwelingen en de komst van de jeugdspelers Jim van Riet, Jazzy Adams en Etienne Mariana uit de eigen jeugdopleiding was de selectie breed genoeg om het seizoen met vertrouwen tegemoet te zien. ‘We hadden een brede groep waarin iedereen zich ondergeschikt heeft gemaakt aan het team met als één doel, promotie naar de hoofdklasse via de nacompetitie of rechtstreeks promoveren met een kampioenschap en dat laatste hebben we gedaan. De grootste kracht van de selectie was de teamgeest. Bijna iedereen is in het eerste elftal aan zijn trekken gekomen, we hebben weinig blessures en schorsingen gehad waardoor we ook een gevarieerd spelletje op de mat konden leggen. De creativiteit gebundeld aan de wilskracht en de strijd met de wil om te willen winnen, hebben wij dit kampioenschap met z ’n allen dik verdiend,’ aldus verklaarde Peter Wubben. Hoewel Breuklin Almeida, Jesse Schotman, Jorn Berkelaar (Brielle) en John Lugtenburg (Poortugaal zo) de club gaat verlaten, ziet Peter Wubben de toekomst met de komst van Bart van Muyen (ASWH), Djerreld Muntslag (Nieuwenhoorn), Mark Bevaart (ASWH), Jerson Ribeiro (Capelle) en de komst van drie spelers uit de eigen jeugdopleiding met vertrouwen tegemoet. ‘Het gros van de spelers hebben weinig of geen hoofdklasse ervaring, maar met de komst van de ervaren nieuwelingen zie ik de hoofdklasse met vertrouwen tegemoet. Natuurlijk zal het zwaar worden, de doelstelling is overleven en als we dat hebben gerealiseerd, mag je stellen dat de ploeg het goed heeft gedaan,’ aldus de trainer van Spijkenisse.

Spijkenisse: Dyron Bijl; Lennart Krijger, Delrencio dos Reis, Eric Polet, Elwin Spel; Shane van den Engel, Breuklin Almeida (50. John Lugtenburg), Jesse Schotman (75. Hoogendoorn); Ruperto Dorothea, Emir Jazarevic, Jorn Berkelaar (65. Julien Gret).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant