Afbeelding
Foto: Annelies Vrinten

Rondje Bernisse

Algemeen 277 keer gelezen

Zuidland - De eerste schetsen en plannen voor de nieuwe inrichting van het gebied rond de Bernisse kwamen in 2018 op tafel. Gemeente, bewoners en Waterschap Hollandse Delta hebben hun ideeën hierover samen uitgesproken. Dit heef geleid tot meer biodiversiteit in het gebied. Nu is het een prettige omgeving voor zowel mens als dier.

Om hiervan het resultaat aan belangstellenden te laten zien, organiseerde het Waterschap Hollandse Delta een vaartocht met ‘de Bernisse’ van anderhalf uur langs alle innovaties. Hierbij werd uitgebreid verteld over de functies ervan.

Er zijn diverse zaken aangelegd, zoals een steile oever voor de ijsvogel, die in de Bernisse een geschikt leefgebied vindt. Of bijvoorbeeld takken of een complete boom onder water, waar vis zich kan schuilhouden voor roofdieren. Voor de mens zijn er diverse rust- en speelplekken gecreëerd. Doordat het hier veelal combinaties van beiden betreft, kunnen de ouders genieten, terwijl de kinderen lekker kunnen spelen in de buitenlucht.

Het ontwikkelingsplan is mede mogelijk gemaakt door subsidie van de Provincie Zuid-Holland en de Landschapstafel Voorne-Putten en maakt onderdeel uit van het Investeringsprogramma Voorne Putten Verbeterd Verbonden Herontdekt.

Het onderhoud zal in opdracht van het Recreatieschap gedaan worden door het waterschap en Staatsbosbeheer.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant