Knotsgekke wedstrijd GHVV’13 - MVV’27

Algemeen 429 keer gelezen

Spijkenisse - In de 1e wedstrijd in Maasland was het ook al een hele vermakelijke wedstrijd die tenslotte in 3 - 3 eindigde. Nu ontmoetten de clubs elkaar weer op Guldeland en de selectie van MVV’27 was onder de indruk van het mooie sportpark wat GHVV’13 rijk is.

De start was fel aan de kant van GHVV’13 en zette MVV’27 direct onder druk. Dat leverde al snel de 1 - 0 op de borden. In de 2e minuut draaide Ken Luyendijk om zijn tegenstander die Jordi Breestraat op links weg stuurde en die vervolgens Marco de Wilde een niet te missen kans bood. Marco miste niet zo oog in oog met de keeper. Een bliksemstart voor de geplaagde ploeg van Rob Vuik. De thuisploeg, hierdoor gesteund, bleef druk zetten op de MVV’27 defensie. Kansen kwamen er, maar die werden niet verzilverd en langzaam kwam MVV’27 in de wedstrijd. MVV’27 kreeg ook kansen maar Davey Bouman stond zijn mannetje en met gevaar voor eigen leven pakte en of gooide hij zich voor elke bal. Het bleef tot aan de 35e minuut 1 - 0 totdat Jordi Breestraat en Brian van Dam een dubbele 1, 2 deden en makkelijk langs de verdedigers gingen. De laatste gaf uiteindelijk het laatste tikje om 2 - 0 op de borden te zetten. Wat een heerlijke 35 minuten en het was een genot om naar te kijken. De score had hoger moeten zijn voor de rust maar de ballen gingen net over of de keeper van MVV’27 stond in de weg.

Na de rust een ander beeld. MVV’27 startte fel en GHVV’13 speelde toch even iets trager. De bezoekers waren elke keer een stapte eerder dan de mannen van GHVV’13. De druk werd dan ook steeds groter en in minuut 56 kwam ook de aansluitingstreffer op de borden. In minuut 65 scoorde GHVV’13 de 3 - 1 maar tot ieders verbazing keurde scheidsrechter van Gurp op advies van de grensrechter de goal af. In de volgende aanval van MVV’27 was het wel raak aan de andere kant. GHVV’13 was niet bij de les (nog met die afgekeurde goal bezig) en de bezoekers profiteerden 100 % en de 2 - 2 was een feit. De wedstrijd werd feller, maar wel sportief want beide ploegen wilden winnen. Even leek het of de 2 - 2 op het bord zou blijven staan. Niets was minder waar.

GHVV’13 kreeg de bal niet weg en in de 85e minuut was het 2 - 3 voor MVV’27. Toen Davey nog uit viel en Daan Vollaard in het doel moest en dan ook nog in de 90e minuut via een vrije trap MVV’27 op 2 - 4 kwam leek het licht uit te gaan voor GHVV’13. MAAR, direct na de 2 - 4, een aanval van GHVV’13 en het eindstation was Danny Poldervaart ( die na een lange blessure weer meedeed ) maakte de 3 - 4 . Door veel blessuregevallen in de 2e helft kwam er nog een paar minuten bij. GHVV’13 ging 1 op 1 spelen en met aanvoerder Frenk van Gelderen naar de frontlinie, ging GHVV nog alle energie steken op de gelijkmaker. En het lukte zowaar. Een lange bal naar voren van Jordi Breestraat richting Frenk van Gelderen (de verdediger verkeek zich op de bal) die alleen op de keeper afging. Hij faalde niet en schoot GHVV’13 in de 90e + 6 naast MVV’27. Niet veel later floot Van Gurp voor de laatste keer en hield GHVV’13 er alsnog een punt aan over.

Misschien was de winst wel voor het grijpen maar de wedstrijd heeft nu eenmaal 2 helften en MVV’27 heeft natuurlijk ook een leuke en goede ploeg. Volgende week gaat GHVV’13 naar Vierpolders die in de feeststemming zijn. Wedstrijd is om 14.30 uur. De laatste wedstrijd is nog een streekderby en wel thuis tegen Zuidland.