Afbeelding

Starlight en Edwin NederlandsKampioen DogDartbee 2022

Algemeen 219 keer gelezen

Nissewaard - Na de coronajaren werd er in Nederland op 14 & 15 mei eindelijk weer een Europees NK wedstrijd Amazing frisbee weekend gehouden in Waalre-Brabant. Het was een fijn en gezellig, maar erg warm en druk bezet weekend.

Natuurlijk waren er vele Nederlanders, Belgen, Duitsers en ook Polen. Endless Dog Fun club uit Heenvliet deed mee met acht teams (hond – handler) in twee klassen: drie in Starters en vijf in de Open Kampioenschap klasse, waarvan zelfs tot het einde van de dag bij uitreiking, niemand echt wist waar iedereen was geëindigd met punten verzamelen. 

In de Starters klasse heeft Kimberly met Shinzo (Australian Shepherd reu 3 jaar) een mooie 4e plaats behaald met 150 punten (3e plaats had 160 P.) Met grote trots in de Open klasse heeft Edwin met zijn ster speler Starlight (blonde Border Collie teef 4 jaar) de 1e plaats behaald met totaal 350 punten (2e plaats had 270 P.) 

Met een prachtige focus van Starlight op de handler Edwin, mooie frisbee worpen, Starlight in de lucht volg werk, inschatten vermogen, in springen, de frisbee vangen, vast houden en jawel een laatste ronde “tochdown” midden in de BullsEye van 100 punten, werd dit tweetal beloond met een mooie ingegraveerde glazen bokaal met de titel: Nederlands Kampioen DogDartbee 2022!

Voor aanstaande zaterdag 21 mei bij het jaarlijks Schaap Scheerders Feest Event aan de Boezemsingel 5 in Oud Beijerland is EDF gevraagd demo’s en een workshop te gaan houden, met als extra een “Meet and Greet”, dus op de foto met Starlight, Nederlands Kampioen DogDartbee en met de glazen trofee!

Afbeelding

Uit de krant