GHVV’13 onderuit bij DVO’32

Algemeen 413 keer gelezen

Voor GHVV zijn het 4 finale wedstrijden in strijd om nacompetitie te voorkomen. Strijd ontbrak in de laatste wedstrijden maar die was er nu wel en zeker de 1e helft tegen DVO’32.

DVO’32 was iets gretiger in de beginfase en kwam via een snelle counter al in de 3e minuut op een 1 - 0 voorsprong. Maar de uitgedunde selectie pakte de draad echter op en creëerde zelfs een licht veldoverwicht. Zelfs kleine kansen met grote kansen op de gelijkmaker. Uit een corner werd er zelfs een inzet van de doellijn af gehaald bij DVO’32. De hardwerkende GHVV’ers kregen toch loon naar werken. DVO wilde een counter op zetten, maar de bal ging te snel diep. De bal belandde bij Davey Bouman die de bal direct ver uit trapte. De bal werd door gekopt en kwam terecht bij Ken Luyendijk die op tijd gestart was en oog in oog voor de keeper van DVO stond. Ken faalde niet en schoot de bal langs de keeper in de goal en stond het 1 - 1 in de 29e minuut.

Dit was een terechte stand op dat ogenblik. Het spel golfde op en neer en beide ploegen maakte er een vermakelijke wedstrijd van. Toen kwam minuut 40 op de klok wat later bleek een cruciale minuut. Een aanval van DVO’32 via de linkerkant. Die trok de bal voor naar zijn medespeler die op het moment dat de bal werd gegeven buitenspel stond . De grensrechter van GHVV stak zijn vlag terecht omhoog, maar de scheidsrechter van dienst wilde er niets van weten een keurde de goal goed. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust leek GHVV van slag en DVO’32 kreeg in de 1e 15 minuten een paar goede mogelijkheden om de score uit te bouwen. De ploeg van Rob Vuik bleef hard werken maar tot echt grote kansen kwam het niet in de 2e helft. Twee strafschoppen voor DVO’32 deden uiteindelijk de eindstand bepalen. De 1e was wat zwaar gestraft. Tuurlijk werd hij licht vastgehouden, maar om nu een strafschop geven? De speler van DVO’32 ging wel heel makkelijk naar de grond. De 2e was meer een strafschop . De DVO speler werd op de achterlijn aangetikt in de 16 .. Een directe vrije trap en dan in de 16, is een strafschop. Niks van te zeggen.

GHVV’13 kon helaas de negatieve spiraal niet omdraaien maar ze hebben er wel keihard voor gewerkt en dat is zeker bewonderenswaardig te noemen, maar je moet dan wel ook een beetje geluk hebben. Als er maar iets tegen zit dan gaat het weer in die koppies zitten. Nu was het moment van die 2e goal waar een zwaar luchtje van buitenspel aan zat. Wordt deze afgekeurd dan ga met een 1 - 1 de rust in.

Volgende week thuis tegen MVV’27 om 14.30 uur en met werklust van de 1e helft zien we het positief tegemoet.