Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Koninklijke onderscheiding voor echtpaar Korengevel

Algemeen 1.117 keer gelezen

Spijkenisse - Vandaag ontvingen de heer Korengevel en mevrouw Korengevel-Bahlman beiden een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Foort van Oosten. Vanwege hun bijzondere verdiensten gedurende een groot aantal jaren en de uitstraling daarvan binnen de gemeente Nissewaard, zijn zij benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau.

Arie Korengevel is vanaf 1995 teamleider techniek binnen de Protestante wijkgemeente De Brug. Tijdens de corona pandemie was hij hier nog actiever bij betrokken vanwege de online diensten.

Maraboehoek
De heer Korengevel was initiator en voorzitter van de stichting Maraboekhoek in Spijkenisse. De stichting had als doel het realiseren van een woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking in een gehuurd pand. Zijn vrouw Magda was vrijwilligster bij de Maraboehoek en vormde de spil van de groep ouders/vrijwilligers die bij toerbeurt kookten voor de groep bewoners en zorgden voor recreatief werk in de avonduren. Koken voor een groep was voor haar niet vreemd, omdat ze ook 20 jaar vrijwilligster was op de ZMLK Maarlandschool in Brielle, waar ze diverse activiteiten zoals schoolkampen ondersteunde. Ook is ze als vrijwilligster betrokken bij het zwemmen van Stichting De Nieuwe Brug.

De Hofstee
Het echtpaar is vanaf 2018 betrokken bij Stichting De Hofstee. In onze krant van vorige week heeft u een interview kunnen lezen met Arie Korengevel, die voorzitter is van de stichting en beschouwd kan worden als de kartrekker van het project. Magda verricht binnen de stichting als vrijwilligster diverse noodzakelijke werkzaamheden. Zo hield ze zich bezig met de selectie van de bewoners en de vrijwilligers. Dat eerste deed ze samen met pedagogische zorgmedewerkers van Profila. Arie is voorzitter van de verwantenraad van Profila zorg.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant