Afbeelding
Archieffoto: Foto-OK.nl

Vrees voor de toekomst van de Mini Vierdaagse van Spijkenisse

Algemeen 1.299 keer gelezen

Spijkenisse - Vanwege corona kon de afgelopen twee jaar geen mini vierdaagse of avondvierdaagse gelopen worden. 

Nu het wel weer mogelijk is, blijkt dat het voortbestaan van de mini vierdaagse in gevaar is. Scholen moeten steeds meer doen, de werkdruk voor de leerkrachten neemt toe en daardoor worden er minder buitenschoolse activiteiten georganiseerd. Daarbij komt ook het gebrek aan vrijwilligers onder de ouders, die o.a. door de hoge kosten voor levensonderhoud meer uren werken.

De mini vierdaagse vindt dit jaar plaats van maandag 16 t/m donderdag 19 mei.  De enige wijken die dit jaar deelnemen zijn Waterland, Vogelenzang en Schenkel. Kinderen van scholen in Maaswijk en Groenewoud konden zich sinds kort al aansluiten bij Waterland en met de Bewonersgroep Waterland meelopen in de wijken Waterland en Hekelingen. Nu is er in overleg met de wandelvereniging AVD besloten dat alle kinderen uit Spijkenisse welke in groep 1, 2, 3 of 4 zitten en niet in Schenkel of Vogelenzang wonen, zich aan mogen melden bij Waterland. Zo kunnen ook zij de mini vierdaagse lopen en een medaille behalen.

Aanmelden kan door het sturen van een mail naar: Mini-Waterland@hotmail.com.

Alle deelnemers verzamelen zich op Winkelplein Waterland bij Wijkgebouw de Kleine Rietlander. Het defilé op donderdag vindt als vanouds plaats op het ‘Dorp’. Alle kinderen moeten onder begeleiding van een meelopende volwassene staan.

Mensen die in Waterland willen helpen, al is het maar als verkeersregelaar om te zorgen dat de grote groep veilig kan oversteken, kunnen zich ook via bovengenoemd mailadres aanmelden.

De organisatie hoopt dat op deze manier de mini vierdaagse kan voortbestaan en er weer snel vrijwilligers gevonden worden, die in hun eigen wijk de organisatie oppakken. Alleen dan kan deze feestelijke traditie blijven bestaan.

Uit de krant