Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Nissewaardpenning voor Jelle en Aad

Algemeen 209 keer gelezen

Abbenbroek -  Tijdens de opening van de Koningsdagviering in Abbenbroek, riep wethouder Igor Bal twee vrijwilligers van het Oranjecomité naar voor: Jelle Corpeleijn en Aad Kweekel. Twee zeer gewaardeerde leden van het vrijwilligerscomité ontvingen als blijk van waardering voor hun inzet de Nissewaardpenning.

Jelle Corpeleijn is ruim 25 jaar één van de grote drijvende krachten achter het Abbenbroekse oranjefeest geweest. Vanaf het begin is hij betrokken bij de organisatie van Koningsdag en vaak bedacht hij een nieuw spel, dat vervolgens tot in de puntjes door hem werd uitgewerkt. Op de dag zelf was hij ook altijd aanwezig om te zorgen dat alles goed verliep. 

Dit jaar was Jelle voor het laatst op de Ring te zien. Hij neemt afscheid van het Oranjecomité en gaat zelfs Abbenbroek verlaten.

Aad Kweekel is nog langer bij het oranjefeest betrokken dan Jelle. Maar liefst 30 jaar hield Aad zich bezig met de spelletjes die de kinderen op de Ring kunnen spelen. En dat terwijl hij gezegd had te stoppen als zijn kinderen groot waren. Terwijl Aad de spelletjes bedacht en maakte, zorgde zijn vrouw Astrid er ieder jaar voor dat de spelletjes schoongemaakt werden. Ook zij gaan nu genieten van hun vrije tijd.

Uit de krant