Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Spelend leren met Koe Kiekeboe op de kinderboerderij

Algemeen 80 keer gelezen

Spijkenisse - Kinderen kunnen voortaan nog meer te weten komen over koeien door een nieuw informatiebord bij kinderboerderij De Trotse Pauw. Het bord werd vandaag onthuld door Wiebe Pannekoek van donatiefonds DeltaPORT en Bert de Winter, secretaris van de stichting Vrienden van de Kinderboerderij De Trotse Pauw.

Het informatiebord op de kinderboerderij in Spijkenisse kon worden aangeschaft door de financiële bijdrage van donatiefonds DeltaPORT. De onthulling moest meerdere keren worden uitgesteld door corona, maar vandaag was het zover. Bij de openbaarmaking van het kleurrijke bord konden koetjesrepen en melk natuurlijk niet ontbreken. Kinderen kunnen voortaan zelf nieuwe informatie ontdekken over de koe via het bord, door draaischijven en een draaikubus. ‘Op deze manier kunnen kinderen zelf ontdekken en ervaren, in plaats van alleen maar de koe zien’, vertelt De Winter. 

Om het 50-jarig jubileum van de kinderboerderij eind dit jaar te vieren, werft de stichting Vrienden van de Kinderboerderij De Trotse Pauw sinds vorig jaar geld om de kinderboerderij te voorzien van extra activiteiten. Het motto van deze stichting is dan ook: ‘Samen maken we het mooier’. Eén van die extra activiteiten is dus het aanschaffen van een nieuw informatiebord van Koe Kiekeboe, waardoor kinderen op een spelende manier meer kunnen leren over het dier. 

Wiebe en Bertina
Het bord was pas enkele minuten onthuld, toen verzorgers en de kinderen die het bord aan het bewonderen waren plotseling naar binnen werden geroepen. Er waren namelijk op enkele meters van het bord twee geitjes geboren. Beide geitjes werden vernoemd naar de mannen Wiebe Pannekoek en Bert de Winter: het bokje heet Wiebe en het geitje Bertina. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant