Afbeelding

4 mei herdenking in Simonshaven

Algemeen 135 keer gelezen

Simonshaven - Na een mooie en gezellige Koningsdag kijkt Simonshaven uit naar de volgende gelegenheid om samen te komen. Dat is op de avond van 4 mei wanneer, net als op veel andere plaatsen in het land, wordt stilgestaan bij alle burgers en militairen die in oorlogssituaties zijn omgekomen. De plaats van samenkomst is de begraafplaats rondom het Witte Kerkje, waar zich twee oorlogsgraven bevinden.

In tijden van oorlog in Europa is het extra belangrijk om aandacht te geven aan zowel het voorrecht als ook de kwetsbaarheid van vrijheid. De 4 mei herdenking van dit jaar neemt op deze manier een extra lading aan.

Er wordt verzameld vanaf 19.30 uur bij de Hoeksteen (Lageweg 2 te Simonshaven). Vandaar loopt u om 19.50 uur in een stille tocht naar de begraafplaats. Daar vindt een kranslegging, het taptoe signaal, de twee minuten stilte en de vrijheidslezing plaats. Deze herdenking wordt georganiseerd door het Witte Kerkje en het Oranje Comité. Alle belangstellenden, ook van buiten Simonshaven, zijn van harte uitgenodigd aanwezig te zijn.

Uit de krant