Bernisse sterkste in kanaalderby tegen Zwartewaal

Sport 68 keer gelezen

Zwartewaal: Bernisse heeft de kanaalderby tegen Zwartewaal met een 0-2 (0-1) overwinning afgesloten. De thuisclub was in het eerste deel van de eerste helft in de wedstrijd om Keizers baard de bovenliggende partij. Doelman Mitchel Dekker onderscheidde zich in die fase met enkele knappe reddingen en hield zijn ploeg daarmee overeind.

Halverwege verzuimde de verdediging van Zwartewaal een voorzet van Michel Hiwat weg te rammelen, waarop Michael van der Velde bij de tweede paal opdook om dit buitenkansje met een doeltreffend schot af te ronden: 0-1. De tweede helft was net drie minuten oud, toen Niels Molendijk van afstand een projectiel losliet, onhoudbaar voor de goalie van Zwartewaal: 0-2. Smet op de wedstrijd was de dubieuze tweede gele kaart, die Bernisser Jordy van den Berg met rood moest bekopen. De tien Heenvlieters kwamen echter niet meer in gevaar. De ploeg van Peter Hoek bezet de negende plaats in de vierde klasse.

Bernisse: Mitchel Dekker; Raynor Slumph (65. Joris Bontenbal), Niels Molendijk, Tim de Groot, Jean Paul Kers; Frank Noordzij, Jordy van den Berg, Robert Bout (46. Wouter Rijken); Rick Onderstal; Michael van der Velde (75. Nick Tameris), Michell Hiwat.