Foto's: Peter de Jong
Foto's: Peter de Jong

Honkballers redden het niet in derby

Sport 81 keer gelezen

Spijkenisse - De honkballers van HSV Spikes hebben zondag een grote nederlaag geleden in de ontmoeting met Hellevoet Athletics. De gasten wonnen het duel met 3-14. Tot de zesde inning kon men het aardig bijbenen. Daarna ging het mis met de Spijkenissers.

‘We maken gewoon veel teveel fouten. Op de heuvel in zes inningen vijf fouten en in het restant nog drie. Het buitenveld en de korte stop waren ook niet in beste doen. Ik voel me erg in de steek gelaten, maar daarnaast zie ik wel verbetering, maar het komt goed’, laat interim-coach Roland Machielsen namens de Spijkenissers weten. Vreugde was er aan de kant van Hellevoet Athletics. ‘In het begin ging het gelijk op. We hadden wel veel honken bezet. We konden het echter niet goed doordrukken. In de zevende en achtste inning lukte dat wel. Toen was de weerstand van de Spikes gebroken’, zegt Raymond Visser namens de Hellevoeters. Hij ontbrak een groot deel van de wedstrijd in verband met werk. De Spijkenissers treffen over twee weken Stags. Hellevoet Athletics komen zondag al in actie tegen Schiedam 2.

Wercijfers Spikes

Patrick de Groot (6 innings) 7 0 9 5

Patrick Gelderblom (2 innings) 1 0 4 3

 

Werpcijfers Hellevoet Athletics:

Robin Drektraaen (6 innings) 6 6 4 2

Kevin Koster (2 innings) 1 1 1 0

 

Slaggemiddelden Spikes:

Brian Sommeling en Nathan van der Reijden 0.500 (2 uit 4)

 

Slaggemiddelden Hellevoet Athletics:

Ramil Franciska: 1-000 (3 uit 3)

Kevin Koster 1.000 (1 uit 1)

Eldrick Ricau 0.800 (4 uit 5)

 

Boxscore:

H. Athletics: 2 0 1 0 1 1 3 6 = 14

HSV Spikes: 1 0 1 0 01 0 0 = 3

 

Line up Spikes: Rene Koelink; Marvin Goedegebuur;Brian Sommeling; Showendrik Gregorio; Nathan van der Reijden; Patrick de Groot; Titus Blom; Ruben van Wel (Patrick Gelderblom) Aad van der Landen.

Line up Hellevoet Athletics: Sharison Sille; Raynaldo Ricau; Dwight Heenstadt; Ramil Franciska; Eldric Ricau; Rofaldrick Anthonie; Rugen Rosa; Shannon Fraai en Robin Drektaaen (Kevin Koster),

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant