Yumi Overbeeke (Greendish), Celine Boudewijn en daarachter partner Maikel van der Steen (De Pannekoekenbakker), Dick van Vliet (Kerels aan de Maas), Igor Bal (Wethouder Duurzaamheid), Melanie Murray (Murray’s Irish Food & Drinks), Yvonne en Ronald Kleyburg (’t Ganzengors), Jochem Bal (’t Plateau Eten & Drinken), Sally Schlebaum (Provincie Zuid-Holland)
Yumi Overbeeke (Greendish), Celine Boudewijn en daarachter partner Maikel van der Steen (De Pannekoekenbakker), Dick van Vliet (Kerels aan de Maas), Igor Bal (Wethouder Duurzaamheid), Melanie Murray (Murray’s Irish Food & Drinks), Yvonne en Ronald Kleyburg (’t Ganzengors), Jochem Bal (’t Plateau Eten & Drinken), Sally Schlebaum (Provincie Zuid-Holland) Foto: gemeente Nissewaard

Horecaondernemers in Nissewaard gaan voedselverspilling tegen

Algemeen 611 keer gelezen

Vijf horecaondernemers in de gemeente Nissewaard maken zich sterk om voedselverspilling tegen te gaan. Zij hebben zich aangemeld voor een project waarbij zij door Greendish worden begeleid en gecoacht. De aftrap van het project, dat mede mogelijk gemaakt wordt door gemeente Nissewaard en provincie Zuid-Holland, vond afgelopen maandag plaats in De Boekenberg.

De deelnemers zijn De Pannekoekenbakker (Zuidland), Kerels aan de Maas (Spijkenisse), ’t Ganzengors (Spijkenisse), Murray’s Irish Food & Drinks (Spijkenissse) en ’t Plateau Eten & Drinken (Spijkenissse).

Het project begint met een 0-meting, waardoor de ondernemers inzicht krijgen in hoeveel voedsel zij in hun bedrijf verspillen. Gedurende het project krijgen de ondernemers tips en adviezen om minder voedsel te verspillen. Aan het einde van het project wordt gemeten hoeveel er is bespaard. Onderdeel van het programma is ook de YourChoice-campagne. Ieder restaurant maakt een eigen gerecht met meer groenten, verse ingrediënten uit het seizoen of producten uit de regio. Belangrijk is dat het duurzame, gezonde én lekkere gerechten zijn.

Win-win
Wethouder Igor Bal (Duurzaamheid): ‘Een belangrijk uitgangspunt in de circulaire economie is dat wat je niet verbruikt, je ook niet hoeft te winnen en produceren. Door kleine veranderingen in ons doen en laten kunnen we een win-win situatie creëren: minder impact op de aarde en tegelijkertijd minder economisch afhankelijk worden van onder andere stijgende voedselprijzen.’

Wethouder Leon Soeterbroek (Economie): ‘Met dit project willen we laten zien dat goed zorgen voor gasten, de aarde én de omzet hand in hand kunnen gaan. In Nederland wordt gemiddeld een kwart van al het voedsel verspild. Er is dus veel potentie om dat omlaag te brengen.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant