Archieffoto: Ben van Bloppoel
Archieffoto: Ben van Bloppoel

Abbenbroek promoveert naar derde klasse

Sport 79 keer gelezen

Rotterdam – Door een mooie 0-2 zege bij Steeds Hooger is Abbenbroek maandag gepromoveerd naar de derde klasse, waar het vorig seizoen uit degradeerde. De formatie van Marco van Diën en Frans Schaap won het duel met 0-2, bij rust was het 0-1 voor de Bernissers. Uit een voorzet van Danny Kanselaar wist Roy Verwijs te scoren.

Diezelfde Verwijs was ook bij de tweede treffer betrokken, toen gaf hij de bal goed voor op René Moerman die voor 0-2 zorgde. ‘Promotie was onze doelstelling en dat is dan ook gelukkig gelukt. We doen dit voor het eerst in de geschiedenis van de club. De overige twee keer dat we derde klasser werden moest dat via de nacompetitie. We gaan er een mooi feest van maken’, laat Marco van Diën na afloop weten. Dat feest vond maandag plaats na terugkeer in het dorp. Met vier wissels lukte het niet om iedereen te laten spelen. Ferry Groen bleef aan de kant maar was ook dit seizoen belangrijk voor Abbenbroek. Op 11 mei speelt Abbenbroek nog de laatste wedstrijd tegen Maasstad Tediro.

Opstelling Abbenbroek: Matthew van der Linden; Danny Dijksman; Jean Paul van Diggelen; Andy Essajas (85 Jordi de Looze); Jeroen Eerland; Kaj Zeegers; Dennis Holsteijn; Kevihn Dijksman; Glenn van der Graft; Roy Verwijs (88 Marco Bevaart); Danny Kanselaar (46 René Moerman).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant