Afbeelding
Foto: PR

Bevrijdingstocht door Nissewaard

Algemeen 1.508 keer gelezen

De huidige tijd waarin we leven laat ons nog iedere dag zien dat leven in vrijheid niet vanzelfsprekend is. Dit jaar is het77 jaargeleden dat aan de Duitse bezetting van ons land een einde kwam. Sindsdien leven wij hier in vrijheid !l

De Stichting Heeren van Heenvliet wil deze gebeurtenis niet onopgemerkt voorbij laten gaan. De stichting is ondertussen al een aantal manden bezig met de voorbereiding van een rondrit met historische voertuigen uit deze periode díe zaterdag 7 mei  plaats gaat vinden.

ln goede samenwerking met de gemeente en de medewerkers van het bevrijdingsfestival Brielle is de Stichting Heeren van Heenvliet er in geslaagd een 60-tal oude voertuigen in een bevrijdingsstoet over het eiland te laten rijden. De voertuigen bestaan uit een mix van legervoertuigen en burgervoertuigen.

Het voorlopige programma voor deze dag:
09.15 uur aankomst legervoertuigen op het Marktplein in Spijkenisse
10.30 uur start rondrit Nissewaard
11.15 uur Simonshaven - Biert drive true
12.00 uur Geervliet met koffiestop en meet and greet
12.30 uur Vertrek en vervolg rondrit
13.00 uur Zuidland drive true
13.30 uur Aankomst Abbenbroek drive true met korte stop op de ring
L4.00 uur Vertrek en vervolg rondrit Nissewaard
14.15 uur Aankomst Heenvliet einde rondrit
15.00 -18.00 uur Feest Markt Heenvliet

In Heenvliet zal er - op de markt - vanaf 12.00 uur een bevrijdingsfeest plaatsvinden waarbij er levende muziek gespeeld zal worden door o.a. “Vera Lynn” en de Bill Baker’s Big Band!

Na aankomst in Heenvliet kunnen de voertuigen door het publiek bewonderd worden. Ook kan er kennis gemaakt  worden met de aanwezige veteranen en het - speciaal voor deze middag - ingerichte museum kan bezocht worden.

In dit museum zullen o.a. verhalen te lezen zijn van de lokale bewoners tijdens de WOII. Er zullen verschillende interessante voorwerpen tentoongesteld worden en en zal informatie zijn over de verschillende VN missies die na WOII hebben plaatsgevonden. Alles met uitleg van vrijwilligers.

Naast dit alles kan men uiteraard tot 18.00 uur genieten van de levende muziek en een hapje en een drankje op de hopelijk zonnige markt in Heenvliet.

Uit de krant