Afbeelding

The Hurricanes kampioen

Sport 64 keer gelezen

Spijkenisse: De basketbalsters van The Hurricanes hebben de onverwachte nederlaag in Brielle tegen Volley Voorne goed verteerd en de kater weggespoeld door in de eigen Den Oert opponent Divine een mokerslag van 67-31 (8-10, 20-1 (28-11), 19-7, 20-13) toe te dienen en zo het welverdiende kampioenschap voor zich op te eisen. De champagneflessen mochten eindelijk ontkurkt worden, vlogen door Den Oert waardoor het kampioensfeest een feit was. De equipe van de coaches Petra van Halderen en Gino Wolvekamp kraaiden het uit van plezier, maar waren vooral ook opgelucht dat de fel begeerde titel binnen was.

Na bijna twee competities (na- en voorjaar) ongeschonden door de sporthallen gedarteld te hebben, was de twijfel na de nederlaag tegen BV Voorne namelijk ook even toegeslagen tegen Divine dat in het eerste kwart brutaal met 8-10 de leiding nam. Doch de ommekeer bracht het Spijkenisser team in het tweede kwart met 20-1 weer in de schwung waarmee het in het achterliggende basketbaljaar doorgaans de tegenstanders declasseerden. ‘De start was best nerveus, we scoorden pas na vier minuten de eerste punten, maar in het tweede kwart kwam de ploeg beter in de wedstrijd en ging het vervolgens weer ouderwets los, mooi om te zien,’ analyseerde Petra van Halderen de opbouw van haar team naar de overwinning. ‘We hadden na Brielle ook nog wat recht te zetten.’ De basketbalsters keerden zich bij het eerste kampioenschap af van het rayon, maar na weer een sublieme reeks acht de ploeg zich nu wel rijp om de stap naar het rayon te nemen. ‘We hebben met ervaren krachten als Wendy Verbeeke, Weronika Sawko en Brenda Steegman en jonge speelsters als Nikki van Hal, Marloes Steens, Sophie van Driel en Marjolein van der Waal en Caitleen van Eenennaam en Chrissela Wilson een mooie mix van speelsters, die elkaar omhoog kunnen stuwen. Nikki, Marloes, Sophie en Marjolein spelen al vanaf de jeugd met elkaar. Als de selectie bij elkaar blijft, Thao Nguyen weer fit is en de selectie met twee speelsters wat breder kan worden, denk ik dat we ook in het Rayon goed mee kunnen doen,’ ziet Petra van Halderen de toekomst met vertrouwen tegemoet.


The Hurricanes: Marloes Steens (14 pnt.), Nikki van Hal (19 pnt.), Marjolein van der Waal (2 pnt.), Weronica Sawko (4 pnt.), Wendy Verbeeke (7 pnt), Chrisella Wilson (4 pnt.), Brenda Steegman (7 pnt.), Emma Hesselink (2 pnt.), Sophie van Driel (8 pnt), Caitleen van Eenennaam.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant