Jodelino is er klaar voor. Wie wordt zijn tegenstander?
Jodelino is er klaar voor. Wie wordt zijn tegenstander? Privéfoto

Nissewaard in Beweging

Algemeen 445 keer gelezen

In deze rubriek belichten we iedere week een sport of activiteit, door de ogen van een sportliefhebber, sporter, of sport/activiteitenaanbieder uit Nissewaard. Ze delen hiermee hun passie voor hun sport. Hierdoor krijgt u als lezer hiermee een kijkje achter de schermen van een sport of activiteit. 

Deze week deelt Jodelino Martina zijn passie voor tennis.

Jodelino is een sportieve jongen van twaalf jaar, woont in Geervliet en speelt tennis. Met tennis ben je veel in beweging, en daar houdt Jodelino van. Het liefst speelt hij deze sport één op één. ‘Dat vind ik leuk omdat je dan nooit weet wat voor bal je tegenspeler terug gaat spelen, dus je moet echt heel gefocust blijven in het spel. Dat is natuurlijk ook zo met dubbelspel, maar dat vind ik niet leuk’, zo zegt Jodelino. 

Voorheen tenniste Jodelino in Heenvliet, maar die vereniging is samengegaan met de vereniging in Zuidland. Wekelijks wordt een uur getraind met zijn trainer Michael van Prooijen. Dit gebeurt in Zuidland bij tennisvereniging Bernissepark. Zijn trainer heeft hem veel geleerd, zoals doorzetten en de wijsheid om te leren van fouten. Iedere week leert Jodelino steeds weer wat bij, dat maakt het voor hem leuk. Naast de lessen om kan er vrij getennist worden, wat het erg aantrekkelijk maakt voor deze sportieveling. Tennis is een leuke en intensieve sport waarbij men veel beweegt en goed moet focussen op de bal. Alle energie kan men kwijt in deze sport en elk punt kan weer op een andere manier worden gescoord.

‘Vanaf dat ik klein was liep ik al met een racket in mijn hand en sloeg ik een balletje. Mijn ouders hebben mij toen op tennisles gedaan en ik vond het gelijk erg leuk! Ik heb vroeger wel eens wat toernooitjes gespeeld en wat bekers gewonnen. Maar de les en het vrij spelen vind ik fijner, omdat hier geen druk achter zit’, legt Jodelino uit. 

Deze tiener wil vooral heel veel plezier uit zijn sport halen en zijn hoofd kunnen legen. Het verslaan van zijn trainer in de laatste minuten van een wedstrijdje, vindt hij toch wel de leukste uitdaging. 

Tennis kan al op jonge leeftijd gespeelt worden. Zelf was Jodelino nog geen zes jaar, toen hij begon met tennisles. ‘Kom lekker tennissen, jezelf pushen met de technieken. Maar vooral heel veel plezier hebben in wat je doet!’, zo luidt Jodelino’s credo. 

Ook zin gekregen om een balletje te slaan kijk dan op www.tvbernissepark.nl

Uit de krant

Uit de krant