Foto: Marieke Kemp
Foto: Marieke Kemp Foto: Marieke Kemp

Sanderine genomineerd voor Coiffure Award

Algemeen 359 keer gelezen

Heenvliet - Zo lang Sanderine Dillen het zich kan herinneren, wilde ze al kapster worden. Als zesjarige mocht ze haar vader al knippen in de badkamer. ‘Hier werd de kleine kapper in mij geboren’, zegt ze zelf.

Op de kappersopleiding kreeg ze tijdens haar eerste jaar les van Joop Bijster. ‘Toen hij het verhaal hoorde dat ik mijn vader al jaren knipte, keek hij mij aan en hij zei: ‘Oké, nu gaan we je leren hoe je hem mooi kan knippen.’ Ik kan zeggen dat deze docent mij echt het kappersvak heeft geleerd. In het tweede jaar kreeg ik een andere docent. Ik volgde de lessen en bleef rond school hangen om ‘s avonds op de avondschool les te kunnen volgen van meneer Bijster.’

Met haar diploma op zak ging Sanderine werken in een grote salon, maar daar was ze niet op haar plek. Ze besloot om haar eigen kapsalon Hairfashion Sanderine aan huis te beginnen. Die salon heeft ze inmiddels zes jaar en daarnaast is ze bezig met visagie.

De heer Bijster deed vroeger mee aan kapperswedstrijden en vertelde hier graag over. Dat inspireerde Sanderine om zich in te schrijven voor de Coiffure Award. Vrienden en haar vader fungeerden als model en ook de fotografie werd door een vriendin verzorgd. Het resultaat is een nominatie voor de Coiffure Awards categorie mannen regio zuid. Op 15 mei worden de awards uitgereikt tijdens een gala in Hilversum.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant