Terug naar de jaren 60.
Terug naar de jaren 60. Foto: Foto-OK.nl

Nieuwe tentoonstelling in de Museumwoning

Algemeen 408 keer gelezen

Spijkenisse - Benieuwd hoe er in de jaren 60 van de vorige eeuw naar tv gekeken werd en wat de voorgangers waren van spotify?

In de museumwoning ‘Back to the sixties’ is op dit moment een overzichtstentoonstelling te bekijken die getiteld is ‘Hoe werd toen gekeken en geluisterd.’ 

De tentoonstelling, die vandaag geopend werd door Edwin van Rij van Electroworld in Spijkenisse, geeft een overzicht van beeld- en geluidsapparatuur van rond de zestiger jaren. Eind jaren 50 kwamen de eerste zwart-wit televisies in huis. Niet iedereen had er overigens één en veel was er ook nog niet te zien. Er waren slechts twee kanalen. Naast televisies, zijn er ook buizen- en transitor radio’s, band- en cassetterecorders en pick-ups te zien. En uiteraard ontbreekt ook de film, dia- en fotoapparatuur niet die in die tijd gebruikt werd.

De museumwoning vindt u op de Eikenlaan 37A te Spijkenisse. Op zaterdag en zondag is de tentoonstelling te bekijken van 13.00 tot 16.30 uur. Entree € 2,00. Wilt u op een ander moment de woning bezoeken, bel dan naar 0181-621658 om een afspraak te maken.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant