De studenten van de Antwerpse Hogeschool luisteren aandachtig naar de presentaties door diverse leerkrachten.
De studenten van de Antwerpse Hogeschool luisteren aandachtig naar de presentaties door diverse leerkrachten. Foto: Martin M. Marcus

‘Jullie mogen fier zijn op dit team en deze mooie school’

Algemeen 2.017 keer gelezen

Spijkenisse - Afgelopen dinsdagmiddag was er een grote delegatie op bezoek op de obs De Vogelenzang. Maar liefs 29 studenten en een drietal begeleiders kwamen uit Antwerpen, zij studeren aan de Karel de Grote Hogeschool. 

Zij bezochten gedurende een hele week allerlei scholen in en rond Rotterdam om kennis op te doen over diverse vormen van het Nederlandse basisonderwijs. De studenten zijn eigenlijk al afgestudeerd en doen een extra opleiding om zich te bekwamen in de extra zorg voor leerlingen op de lagere school. In Vlaanderen wordt deze opleiding: banaba genoemd (bachelor na bachelor). Het is een titel of graad, die gebruikt wordt voor een opleiding, nadat al een andere bachelor titel behaald is. 

Deze studenten mogen al voor de klas staan, maar zij willen zich verder specialiseren. Nadat zij in de ochtend op school en in de klassen rondgekeken hebben, kregen zij in de middag uitleg door diverse leerkrachten, die aan deze basisschool verbonden zijn. 

De studenten waren onder de indruk van de motivatie van de Spijkenisser leerkrachten en hoe het team het onderwijs, met de zorg eromheen, aanpakt. ‘Het team mag dan ook heel fier (trots) zijn op de prestaties die zij met elkaar bereiken,’ was het grote compliment dat de Vlaamse studenten gaven aan het hele team van deze basisschool met diverse vestigingen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant