Afbeelding
Foto: pixabay.com

Groene Pluspuntenregeling Zuid-Holland

Algemeen 189 keer gelezen

Per 1 mei start de Groene Pluspuntenregeling Zuid-Holland, waarmee vrijwilligers, buurtinitatieven en scholen een voucher kunnen aanvragen om hun groene project te helpen realiseren. De regeling is een initiatief van De Groene Motor en Het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland.

Geld voor Groen
Het voorjaar is losgebarsten en naast de natuur zijn ook de mensen volop bezig om hun omgeving mooier en groener te maken. Van het vergroenen van het schoolplein tot aan het maken van een gezamenlijke stadstuin of het beschermen van de weidevogels met een groep vogelaars: er komt steeds meer aandacht voor de waarde van natuur. De Groene Motor en het Prins Bernhard Cultuurfonds helpen graag een handje mee door vouchers beschikbaar te stellen voor meer groen, meer biodiversiteit en meer bescherming van de natuur in Zuid-Holland. Er is dit jaar een bedrag van € 20.000 beschikbaar. Scholen, buurtinitiatieven, individuele vrijwilligers en natuurverenigingen en -stichtingen kunnen makkelijk en snel een voucher van € 250, € 500 of € 1.000 aanvragen voor hun project via De Groene Motor.

Groene Pluspunten
De voucher is in te zetten voor de volgende Groene Pluspunten:

•   meer groen – de aanschaf van inheemse of streekeigen beplanting, gereedschappen om het groen te onderhouden of inhuur van groot materieel of gespecialiseerd personeel om de aanleg te realiseren.

•  meer biodiversiteit – de aanschaf van beplantingsmateriaal voor bestuivers, de kosten van cursussen of advies over biodiversiteit.

•  meer bescherming – de aanschaf van materialen voor monitoring en bescherming, zoals vogelkasten en insectenhotels, maar ook tablets of verrekijkers voor het uitvoeren van tellingen en de aanschaf van persoonlijke veiligheidsmaterialen zoals ladders, klimmaterialen en Persoonlijke Beschermings Middelen (PBM’s).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant