Afbeelding
Foto: PR

School in Nissewaard voor leerlingen uit Oekraïne van start gegaan

Algemeen 1.199 keer gelezen

Spijkenisse - In overleg tussen gemeente en alle schoolbesturen van zowel primair als voortgezet onderwijs binnen gemeente Nissewaard is besloten de school voor de kinderen uit Oekraïne centraal in te vullen.

Nadat dit besluit is genomen is in zeer korte tijd een school ingericht voor de beide doelgroepen (primair en voortgezet onderwijs). De school is gesitueerd aan het Lena Schenkplein te Spijkenisse.

Dit is gerealiseerd in goede samenwerking tussen de schoolbesturen van Prokind scholengroep en Onderwijsgroep Galilei, verantwoordelijk voor de taalscholen Kameleon (PO) en ISK Nissewaard (VO). Dankzij de bereidheid van de school De Maasoever (stichting RVKO) om al vóór de meivakantie het gebouw aan het Lena Schenkplein af te staan én daarbij ook nog eens veel van de inventaris voor de Oekraïense leerlingen achter te laten heeft een diepe indruk op alle betrokkenen gemaakt.

In 1 ½ week tijd is in opdracht van gemeente Nissewaard de bovenverdieping opgeknapt (schilder, installateur en aannemer ingeschakeld) om 4 lokalen en toiletruimte geschikt te maken voor onderwijs. Bij het verhuizen van de meubels heeft iedereen zijn handen uit de mouwen gestoken en daar waar nodig is er gebruik gemaakt van elkaars materialen. En is in korte tijd schermen en laptops besteld én geleverd.

Qua invulling van het onderwijs hebben Kameleon en ISK Nissewaard samen een ochtendprogramma opgesteld. Voor het middagprogramma (met name sport en spel) is al gedeeltelijk invulling gevonden; daar wordt nog aan gewerkt.

Donderdag 11 april is de school gestart. Inmiddels zijn we een week verder en zijn de leerlingen en het team hun draai aan het vinden. ‘We zijn blij en trots dat het gelukt is in zo’n korte tijd op te starten, zodat de kinderen in het ritme kunnen komen van naar ‘school gaan’.’

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant