Afbeelding
Foto: gemeente Nissewaard

Gemeente zet escaperoom en ondermijningsspel in voor voorlichting over ondermijning

Algemeen 480 keer gelezen

Medewerkers van de gemeente, politie en buurtpreventielopers konden 20 april hun kennis ophalen over ondermijnende criminaliteit. De gemeente zette een mobiele escaperoom in om de bewustwording en meldingsbereidheid over georganiseerde ondermijnende criminaliteit te vergroten. In totaal hebben 60 mensen de mobiele escaperoom gespeeld.

De buurtpreventielopers kregen daarnaast nog een presentatie van de gemeente en de wijkagent Ondermijning. Ook kwamen zij via een interactief ondermijningsspel spelenderwijs meer te weten over ondermijning. Het spel geeft inzicht in onder andere de gevaren van een hennepkwekerij en de productie van (synthetische) drugs, hoe je signalen van diverse vormen van ondermijnende criminaliteit kunt herkennen en waar je deze vervolgens (anoniem) kunt melden.

Melden is belangrijk om de wijken en buurten veiliger en leefbaarder te houden. Melden kan via www.meldmisdaadanoniem.nl, telefonisch via 0800-7000 of via de wijkagent. (https://www.politie.nl/mijn-buurt/wijkagenten/lijst?geoquery=nissewaard)

Het onderwerp ‘ondermijning’ krijgt in gemeente Nissewaard veel aandacht. Ondermijning omvat vele vormen van georganiseerde criminaliteit. Deze vormen vinden niet alleen plaats in de onderwereld, maar criminelen maken steeds meer gebruik van onze maatschappelijke structuren, de bovenwereld. Deze verwevenheid is complex en lastig uit te leggen. Voor burgers, ondernemers, maar ook professionals is het niet altijd duidelijk wat het is en wat zij zelf kunnen doen. Maar juist kennis en bewustwording zijn cruciaal in de aanpak van ondermijning.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant