Claudia Kroon (met de bloemen) wordt omringd door wethouder Struijk en drie docenten van het Zadkine College.
Claudia Kroon (met de bloemen) wordt omringd door wethouder Struijk en drie docenten van het Zadkine College. Foto: Martin M. Marcus

Wethouder Struijk verrast zilveren medaille winnares Claudia Kroon

Algemeen 623 keer gelezen

Spijkenisse - Afgelopen dinsdagmiddag stormde plotseling een hele groep mensen het lokaal van groep zeven van basisschool de Maasoever aan de Maaswijkweg binnen!

De hele klas zat net gezellig naar een dansje voor Koningsdag te kijken, toen wethouder Wouter Struijk de deur opengooide en met een grote bos bloemen recht op juf Claudia Kroon afliep. Daarachter kwam de directeur van de school en een drietal docenten van Claudia. 

Schrik
Hoewel ze meteen wist, wat er aan de hand was, sloeg ze wel van schrik de handen voor het gezicht. Zij wist even helemaal niet wat ze moest zeggen. Dat wist de wethouder wel en hij hield een officiële toespraak.

Zilver
De kinderen snapten deze plotselinge invasie eerst helemaal niet! Maar de wethouder zei: ‘Jullie juf Claudia heeft een zilveren medaille gewonnen! Zij is nu de tweede van heel Nederland!’ Toen barstte er een groot applaus en luid gejuich los. De school schudde even op de grondvesten.

Docenten
Maar wie waren dan al die andere mensen? Het was dan ook een beetje ingewikkeld voor de leerlingen. Toen er werd uitgelegd, dat zij de meester en de juffen van juf Claudia waren, was het voor de kinderen toch wel erg verbazingwekkend. Want hoe kan hun juf Claudia nou ook een meester en juffen hebben?

Beste Onderwijsassistent
Juf Claudia heeft dus een zilveren medaille gewonnen bij de verkiezing van de ‘beste onderwijsassistent van Nederland’ in de Jaarbeurs in Utrecht. Zij wil heel graag onderwijsassistent worden en studeert daarom bij het Zadkine College aan de Eikenlaan. Zij loopt nu stage bij De Maasoever aan de Maaswijkweg. Ze is trouwens een oud-leerling van de Maasoever. Natuurlijk was zij toen iets jonger.

Zadkine
Zij is heel goed, want je wordt niet zomaar tweede van heel Nederland! Zeker omdat Claudia pas in het tweede leerjaar zit. De meeste andere kandidaten in deze landelijke wedstrijd zijn eindexamen kandidaten. Dat vonden de drie docenten van het Zadkine ook heel bijzonder, dus kwamen zij glunderend met wethouder Struijk mee naar de school.

Cadeautje
De docenten hadden voor alle leerlingen van groep zeven een leuke tas, met van alles erin. Toen die werden uitgedeeld, hadden ze even geen aandacht voor de prijswinnares en de gasten. Het cadeau werd door de leerlingen zeer gewaardeerd. Nadat de rust weer was weergekeerd, gingen de gasten weer spoorslags het lokaal uit en kon de klas weer gaan oefenen voor een dansje tijdens de komende Koningsspelen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant