Wie heeft de meeste lol?
Wie heeft de meeste lol? Foto: Foto-OK.nl

Grijs schoolplein wordt groenblauwe speeloase

Algemeen 803 keer gelezen

Spijkenisse - De wethouders Jan Willem Mijnans en Wouter Struijk openden vanmorgen samen met de kinderen het groenblauwe schoolplein bij Obs Vogelenzang.

Steeds meer scholen vervangen hun grijze schoolpleinen door meer groen en mogelijkheden voor wateropslag. 

Niet alleen klimaatdoelen spelen een rol. Het gaat vooral ook om de stelselmatige uitbreiding van speelmogelijkheden voor kinderen. Zo zijn er verscholen hoekjes met beplanting ontstaan waar kinderen onbespied kunnen spelen. Ook is er een pannakooi en een bruggetje waaronder water met natuurlijke begroeiing.

De kinderen zijn enthousiast over hun nieuwe speelmogelijkheden. Yaëlle en Zimra wezen de weg naar hun plekje waar zelfs een heus aanrecht met echte pannen was geplaatst. Locatieleider Nikki Monster en evenementencoördinator Loes v.d. Wetering zijn de drijvende krachten achter dit project. Om snel resultaat te boeken werden tot op heden vooral eigen middelen van de school gebruikt. Elzinga Tuinen verzorgt de door hun aangelegde speelplek.

De nieuwe groenblauwe speellocaties bieden de kans als verlengstuk van het klaslokaal te worden ingezet. Klassikaal begeleid wordt een relatie met de natuur gelegd, uit ervaring elders blijkt zelfs dat het pestgedrag hiermee vermindert.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant