Ezra heeft vanaf kinds af aan een passie voor boogschieten.
Ezra heeft vanaf kinds af aan een passie voor boogschieten. Privéfoto

Nissewaard in beweging

Algemeen 903 keer gelezen

In deze rubriek belichten we iedere week een sport of activiteit, door de ogen van een sportliefhebber, sporter, of sport/activiteitenaanbieder uit Nissewaard. Ze delen hiermee hun passie voor hun sport. Hierdoor krijgt u als lezer hiermee een kijkje achter de schermen van een sport of activiteit. Deze week deelt Ezra de passie voor het boogschieten. 

Ezra woont in Spijkenisse en doet aan boogschieten. Boogschieten is een sport waarbij pijlen worden weggeschoten naar een doel met behulp van een boog. Vroeger was de boog een jacht en oorlogswapen, maar tegenwoordig is boogschieten vooral een concentratiesport. Er bestaan handbogen en kruisbogen.

Binnen beide takken van sport bestaan verschillenden soorten bogen. Boogschieten is voor iedereen. Het is een sport die beoefend kan worden door kinderen vanaf acht jaar en volwassenen tot heel oud. Zowel door dames als heren. Daarbij is deze sport onder bijna alle omstandigheden te beoefenen. Ook personen met fysieke of visuele beperkingen kunnen boogschieten. Het boogschieten sluit supergoed aan bij al de andere interesses van Ezra. Zo bezoekt Ezra ook de Elfia evenementen. Oftewel de Elf Fantasy Fair. Dit is een buitenevenement dat traditioneel wordt georganiseerd in een historisch park of kasteel. Hier worden een aantal dagen diverse fantasie activiteiten en shows georganiseerd. Voor het aankomende event staat Kyudo boogschieten op het programma. Dit is een traditionele Japanse vorm van boogschieten. ‘Het gevoel bij het boogschieten geeft mij een kick! Ik heb het altijd supermooi gevonden, als kind al in de films en series die ik keek. Ik ben vrij nostalgisch als persoon, dus is dit een perfecte combinatie voor mij! Ik vind het de tofste sport die er bestaat. Heerlijk de stress van het dagelijkse leven weg schieten in de vorm van een pijl. Een doel met de sport heb ik niet echt. Maar het zou tof zijn om eens met een eigen gemaakte boog te kunnen schieten’, glundert Ezra. 

Helaas door omstandigheden heeft Ezra al een tijd niet kunnen schieten, maar is dit zeker snel van plan weer op te gaan pakken. ‘Mijn beste prestatie is dat ik hier superveel plezier uit haal wat heel belangrijk is. Bij Holland Indoor Sport in Spijkenisse kun je een keer gaan kijken. Vind je dat helemaal geweldig, dan kun je terecht bij verschillende verenigingen in de regio. Of kom een keer een festival meepakken zoals Elfia. Hier is meestal een kleine boogschietbaan te vinden met begeleiding. Ik zou iedereen adviseren minstens één keer in z’n leven een pijltje af vuren! Het is gewoon superleuk om te doen!’, sluit de enthousiaste Ezra af. 

Meer weten over boogschieten? www.handboogsport.nl of www.nkbkruisboog.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant