Waterpeilschaal. Foto: Remie Kranendonk
Waterpeilschaal. Foto: Remie Kranendonk Foto: Remie Kranendonk | REEM.

Groen waterschap

Algemeen 238 keer gelezen

Waterschap Hollandse Delta beheert water én groen. Voor stevige dijken, veilige wegen en schoon water in sloten, singels en kanalen. Over haar taken heen ligt een allesomvattend en samenhangend groenbeleid. Daarbij is het behouden en waar mogelijk versterken van de biodiversiteit in haar werkgebied een belangrijke groene waarde.

Het waterschap is een belangrijke beheerder van het landschap en de biodiversiteit. Haar plannen hiervoor staan in haar Groenbeleidsplan 2022-2027 ‘Buitengewoon groen’. Niet alleen nu, maar ook later willen we veilig en prettig wonen en werken. Daarom houdt het waterschap rekening met de gevolgen van klimaatverandering, zoals extreme neerslag, droogte en hitte. Waar mogelijk werkt ze duurzaam en gebruikt ze grondstoffen opnieuw. Ze (her)plant bomen en vergroot de biodiversiteit. Enkele voorbeelden: ze past het waterpeil aan voor meer weidevogels; ze maait gefaseerd voor het leefgebied van insecten; gemaaid bermgras blijft langer liggen, zodat plantenzaden kunnen rijpen.

Vergroening van het onderhoud
Met haar groenbeleid en -onderhoud draagt ze bij aan de biodiversiteit en aan de gezondheid van onze leefwereld. Ze ‘vergroent’ haar bestaande werkzaamheden en soms kiest ze voor nieuwe werkzaamheden. In haar groenbeleidsplan lees je meer over de maatregelen en concrete acties en wat het waterschap daarmee wil bereiken: https://www.wshd.nl/waterschap-maakt-plan-voor-groen-in-de-polder.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant