Afbeelding
Foto: PR

Samen muziek maken, het mag weer!

Algemeen 425 keer gelezen

Aanstaande zaterdag 23 april speelt muziekvereniging TOGIDO haar Voorjaarsconcert in het Dorpshuis in Hekelingen. Na een lange periode waarin samen muziek maken niet of nauwelijks mogelijk was, zijn de leden van het fanfareorkest heel blij donateurs en andere muziekvrienden te kunnen uitnodigen voor hun eerste ‘echte’ concert sinds drie jaar. 

‘Begin mei 2020 gingen we, enkele weken voor het toen geplande Voorjaarsconcert, in lockdown. Onze leden probeerden thuis te blijven oefenden en leerlingen kregen digitaal les, wat best wel moeilijk is met het bespelen van een instrument’, vertelt Anita Tempelman van TOGIDO. Later werden ook muziekfilmpjes gemaakt en online gezet. ‘Wekelijks met elkaar je gezamenlijke hobby uit te oefenen maar ook de sociale kant, lief en leed delen, dat hebben we allemaal erg gemist’. Wanneer mogelijk werd er gerepeteerd. De muzikanten zaten tijdens de repetities op anderhalve meter van elkaar, wat niet echt bevorderlijk was voor het samenspel, en namen alle andere regels in acht. 

Nieuwe dirigent
Ondertussen werd in september afscheid genomen van de dirigent die het orkest 14 jaar leidde en startte de zoektocht naar een opvolger. Na de laatste lockdown werden in februari de repetities hervat onder leiding van Julian van der Linden. De pas 20-jarige conservatoriumstudent saxofoon en HaFaBra-directie, heeft muzikaal gezien al heel wat ervaring en maakt bij TOGIDO op 23 april zijn debuut als orkestdirigent. Tijdens het Voorjaarsconcert laten ook de leerlingen, de toekomst, van TOGIDO van zich horen. Zij staan op deze avond letterlijk voor het eerst in de schijnwerpers tijdens het optreden van het leerlingenorkest. Daarnaast spelen ze ook enkele muziekstukken mee in en met het grote orkest.

Voorjaarsconcert
Het concert (Dorpshuis Hekelingen, Lede 13) begint om 19.30 uur; de zaal is een half uur voor aanvang open. De toegangsprijs is € 7,50, maar donateurs en kinderen t/m 15 jaar hebben gratis toegang. Reserveren kan via info@togidohekelingen.nl óf 06-43944013, maar kaarten kunnen ook voorafgaand aan het concert bij de kassa aan de zaal worden gekocht.

Muzikaal programma
Binnenkort kunt u TOGIDO zien en horen op Koningsdag tijdens de Aubade (aanvang 9.00 uur) vóór het stadhuis in Spijkenisse en het concert op het plein voor het Dorpshuis in Hekelingen (11.00 uur). Ook wordt muzikale medewerking verleend aan de Dodenherdenking bij het herdenkingsmonument en de daaraan voorafgaande stille tocht in Spijkenisse. ‘Verder staan nog enkele mars- en dweilband optredens op het programma en zullen we aanwezig zijn bij het Vliegerfestival op zondag 3 juli op de Maasboulevard in Spijkenisse. ‘Daar kunnen blaas- en slagwerkinstrumenten worden uitgeprobeerd. De leden geven uitleg en informatie hoe je bij TOGIDO een instrument kan leren bespelen en je kan je daarna opgeven voor een gratis proefles.’ Info over spelen of lessen bij TOGIDO op www.togidohekelingen.nl, Facebook of via bovenstaande e-mail en telf.nr.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant