Foto's: Peter de Jong

SC Botlek weer in de race voor periodetitel

Sport 88 keer gelezen

Spijkenisse: SC Botlek heeft door een knappe 3-2 (1-0) overwinning tegen Lombardijen weer uitzicht op de derde te vergeven periodetitel. De Spijkenissers delen samen met Spirit, dat met 3-1 verloor bij CWO, de tweede plaats achter Neptunus/Schiebroek, dat met 1-2 zegevierde bij Wieldrecht. ‘Het belangrijkste is dat we nu met 34 punten officieel veilig zijn,’ hield Rinus Schrijver de realiteit staande. ‘Het was een boeiende wedstrijd waarin het collectief van SC Botlek het van het collectief van Lombardijen heeft gewonnen. Lombardijen was de beter voetballende ploeg, maar toen zij zich uit de wedstrijd begonnen te praten, gingen wij beter voetballen.’

Nasser Abdalla profiteerde tien minuten voor rust van een inschattingsfout van de doelman van Lombardijen: 1-0. Lombardijen zette SC Botlek met lange ballen vast op eigen helft. Leroy van Oosten onderscheidde zich door zijn ploeg met enkele katachtige reacties met een voorsprong de rust in te loodsen. Lombardijen zette in het tweede deel nog een tandje bij om de gelijkmaker te forceren. Na een uur spelen zette Dave Leurs na een interceptie de diepgaande Chiel van Mourik aan het werk. De linkerspits zocht de kortste weg naar de goal, schoot in, maar op de hand van een Lombardijer. Nasser Abdalla mocht vervolgens vanaf de stip aanleggen voor 2-0. Pal daarop kwamen de bezoekers weer dichterbij: 2-1. SC Botlek was even de weg kwijt, zeker toen Sevket Kasaroglu een vrije trap in de winkelhaak deponeerde leek de strijd gestreden: 3-1. Maar toen de Rotterdammers weer op 3-2 kwamen, moesten de mannen van trainer Rinus Schrijver alle zeilen bijzetten om met behulp van de uitstekend keepende Leroy van Oosten de drie punten over de streep te trekken. ‘Lombardijen bleef met het wegzenden van Mark van Zanten lastig. Nu gaan we kijken of er nog meer is uit te slepen. Onwillekeurig wordt er toch met een scheef oog naar de ranglijst gekeken. We hoeven weliswaar niet, maar de wedstrijd aanstaande zaterdag tegen Hellevoetsluis wordt toch belangrijk.’ De wedstrijd op sportpark De Brug begint om 14.30 uur.

SC Botlek: Leroy van Oosten; Earl Starke, Dave Leurs, Kevin Michilsen, Patrick Klaris; Glenn Meeles (80. Kenny Lopes Cruz), John Lopes Cruz, Mitco Milojevic (46. Jordy de Winter); Sevket Kasaroglu;  Nasser Abdalla, Chiel van Mourik (60. John Ackon).