De glimmende vrachtwagens staan keurig in het gelid om zo te vertrekken voor de 23e truckrun.
De glimmende vrachtwagens staan keurig in het gelid om zo te vertrekken voor de 23e truckrun. Foto: Foto-OK.nl

Stralend weer bij de 23e Truckrun vanuit Spijkenisse over het eiland

Algemeen 819 keer gelezen

Spijkenisse- Het is op de zonnige, maar nog frisse zaterdagmorgen 9 april, al heel vroeg onrustig op de grote wegen rond en in Spijkenisse.

Regelmatig wordt de rust verstoord door luid toeterende vrachtwagens, die zich allemaal op één doel gericht hebben: het bedrijventerrein Halfweg. In de directe omgeving van de Curieweg worden steeds meer glimmende vrachtwagens geparkeerd.

Instappen
De belangstelling voor alle voertuigen is er al ver voor de start. Op diverse parkeerplaatsen staan de vrachtwagens keurig in het gelid. Precies volgens afspraak rijden de vrachtwagens langs een speciaal geconstrueerd perron, waar de bijrijders door vele Rode Kruis medewerkers in de cabine worden geholpen.

Toeteren
Kabaal hoort bij een truckrun, want rond half 11 zet de eerste stoet van 80 vrachtwagens zich in beweging. Niet alleen gewone trucks en bakwagens, ook (Amerikaanse) politievoertuigen, brandweerwagens, mobiele kranen, hoogwerkers en ander rollend materieel gaat op weg voor de eerste truckrun sinds twee jaar.

Glimmen
Doet de stoet zeker: allereerst de vrachtwagens. De chauffeurs hebben de dagen ervoor ontzettend hun best gedaan om hun truck te laten glimmen van trots. Ook hebben ze luide en bijzondere luchthoorns gemonteerd. De chauffeurs glimmen ook. Langs de weg staat overal publiek. Zij bewonderen, met de handen voor de oren, de voorbijtrekkende stoet. Het meest glimmen toch wel de bijrijders, want zij mogen in zo’n geweldig voertuig meerijden. Ondertussen trekken ze aan de touwtjes om de claxons te laten loeien.

Twee ritten
De organisatie was heel blij, dat ze na twee jaar stilstand weer aan de slag kon. Uit het verleden is een goede les getrokken: door het enthousiasme van alle deelnemers werd de stoet veel te lang. Nu is er gekozen voor twee runs met 80 voertuigen, waardoor de overlast voor het overige verkeer binnen de perken is gebleven.

Begeleiding
Al ver voor het vertrek van de trucks gingen maar liefst 50 motorrijders van het MBT (Motor Begeleidings Team) op pad. Zij zorgden ervoor, dat de vrachtwagens veilig en aaneengesloten over een groot deel van het eiland Voorne-Putten en Rozenburg door konden rijden.

Feestje
Terug in Spijkenisse werden de deelnemers hartelijk ontvangen. Voor de innerlijke mens was er patat, hamburgers en frisdranken. Diverse artiesten traden belangeloos op, zodat het nog lang onrustig bleef op het anders zo stille bedrijventerrein.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant