Ilona van de Wacht en Joey Ockeloen in de aanval op aangeven van Andre van de Wacht.
Ilona van de Wacht en Joey Ockeloen in de aanval op aangeven van Andre van de Wacht.

Olympia korfbalt met opgeheven hoofd zaalseizoen uit

Algemeen 313 keer gelezen

In theorie kon Olympia nog de play-offs halen om te spelen voor promotie naar de tweede klasse. Is dat realistisch? Eigenlijk niet, maar Olympia heeft zich wel knap in deze positie gespeeld door drie mooie overwinningen op rij.

Olympia had alles in eigen hand. Als Triade gelijkspeelt of verliest bij Sperwers in hun late middagwedstrijd. Of Olympia stunt tegen Conventus en haalt minimaal een gelijkspel. Dan is het behalen van de play offs een feit. Scenario één was het meest realistisch, maar daarvan kreeg de ploeg na een 10-11 ruststand en uiteindelijk een 14-19 voor Triade al uitsluitsel. Dan maar stunten tegen de ongeslagen koploper Conventus uit Zwijndrecht. Een ploeg die op (nu nog) derde klasse niveau laat zien te beschikken over een hoge spelintensiteit, fysieke kracht & eigenschappen en (vandaag) over veel schijven scorend. Een niveau waar Olympia heen wil, maar waarvoor nog een hoop werk verzet moet worden. Olympia had het zwaar. Moest alle zeilen bijzetten om het geen afdroogpartij te laten worden. Qua spel liet Olympia leuke dingen zien. Ook werd er echt hard gewerkt, maar Conventus was gewoon een paar maten te groot. 

Een met hoge inzet spelend Olympia berustte in een 26-14 nederlaag. Geen schande tegen een betere ploeg.

Een berustende coach Lorenz Cafferata was vooral trots op de winstpunten die zijn behaald in het zaalseizoen in de derde klasse. Wedstrijden die hebben laten zien dat Olympia de middenmoot en alles daaronder in de derde klasse goed kan bespelen. Dit moet een boost geven naar het veld toe. Daar wordt in de vierde klasse geacteerd. Volgend weekend volgt er al een oefenwedstrijd op het veld. Het doel daar is om de top 2 het vuur aan de schenen te leggen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant