Afbeelding

Kernplatform Geervliet van start

Actueel 285 keer gelezen

Geervliet - Circa 70 inwoners van Geervliet waren vrijdagavond aanwezig in de Haveling voor de startbijeenkomst kerngericht werken. De avond startte moeizaam aangezien de presentatie veelvuldig werd onderbroken door bewoners die kritische vragen stelden.

Wantrouwen
Uit deze vragen bleek een sfeer van wantrouwen jegens de gemeente. Er waren vooral kritische uitlatingen over in het verleden uitgevoerde taken en projecten. ‘Wat zit hier achter’, ‘Dit is zeker eenmalig’, klonk er vanuit de zaal. Ook de toekomstige fusie met Spijkenisse kwam uitvoerig aan bod. De verhuizing van Reinis naar de Markenburgpolder zien de Geervlieters niet zitten.

Werkateliers
Een klein groepje (een man of tien) hield het na de presentatie voor gezien en verliet de bijeenkomst. De achterblijvers gingen in vier werkgroepjes aan de gang met de thema’s Schoon, heel en veilig en verkeer, wonen, woonomgeving en woningbouw, voorzieningen en ontmoeting, zorg en welzijn.  De sfeer werd gaande de avond beter en met veel enthousiasme, creativiteit en een gezonde kritische kijk op de omgeving werden de thema’s concreet gemaakt met goede voorbeelden.

Verkeersveiligheid
De grootste wens van de bewoners is het verdwijnen van de windmolens. Daar heeft de gemeente echter weinig invloed op. Wel op de onveilige situaties. Vooral de verkeerssituatie in de kern wordt als onveilig ervaren. Er wordt hard gereden (maak er een 30 km gebied van) en er zijn vrijwel geen stoepen. Als men dan toch e.e.a. aanpakt, is een kiss & ride bij de school ook zeer gewenst.

Groene Kruisweg en stadspark
Er zijn bij de provincie plannen om de Groene Kruisweg vierbaans te maken. Als dat inderdaad gebeurt, houdt dat in dat er bomen gekapt moeten worden. En dat geeft meer geluidsoverlast. Geervliet moet omgeven worden door bomen, wordt geopperd.  In een andere werkgroep wordt de wens geuit voor de aanleg van een stadspark bij de entree van Geervliet. Een park voor jong en oud.

Voorzieningen
Inwoners van Geervliet doen nu vaak een beroep op het Medisch Centrum in Heenvliet en dat willen zij zo houden. Er wordt dan ook voorgesteld om de zorg en welzijn aspecten samen met het platform in Heenvliet te bespreken. Daarnaast wil men het ziekenhuis in Spijkenisse behouden.

Negen inwoners hebben zich aangemeld voor het kernplatform en zij gaan de komende week  verdere afspraken maken samen met de SGKa en de projectleider.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant