Archieffoto Theo van Kralingen
Archieffoto Theo van Kralingen

De Zeehond ’73 verslaat koploper ZPB

Sport 96 keer gelezen

Rozenburg: De waterpoloërs van De Zeehond ’73 hebben de derde overwinning op rij geboekt door met een 10-9 zege (3-3, 3-1, 2-2, 2-3) te stunten tegen koploper ZPB H&L Production 3. De Rozenburgers bezetten met de welkome overwinning de zevende plaats aan de zinderend spannende staart van de regio tweede klasse B waar nog alles mogelijk is.

‘We hebben geen onaardige pot waterpolo gespeeld en hebben de drie punten,’ toonde aanvoerder en topscoorder Robert Goedendorp (foto) zijn blijdschap over de verdiende bonuspunten tegen de koploper uit Barendrecht. ‘We hebben vanaf de eerste periode voorgestaan, ZPB kwam wel terug, maar in het tweede kwart sloegen we een gat en hebben dat ondanks alle spannende momenten weten te behouden.’ De Zeehond was notabenen de betere ploeg in thuisbad De Zeehond, speelde compact vanuit de verdediging en pikte aanvallend bij regelmaat een puntje mee. De thuisclub leidde in de derde periode met 7-4 en 8-5, maar zag ZPB in de laatste periode iets terugkomen. Doch de 9-7 voorsprong moest voldoende zijn om de punten binnen te houden en dat lukte ook. ‘De spelers van ZPB baalden vreselijk, want deze nederlaag zou hun het kampioenschap wel eens kunnen kosten, maar wij hadden de punten heel hard nodig om degradatie van ons af te wenden. Ik hoop dat we deze lijn nog even kunnen doortrekken,’ aldus Robert Goedendorp. Bij De Zeehond ’73 ontbrak Alex van der Borden. Voor Maarten Weers zou het dubbel feest worden, want afgelopen zondag is hij in Delft in het huwelijk getreden. De Zeehonden spelen aanstaande zaterdag in het Haagse Overbosch om 20.00 uur tegen ZDHC.

De Zeehond ’73: Hans den Hartog; Maarten Weers (1 keer), Frank van Oudheusden (1 keer), Bram Ottenhof, Huib Ouwendijk (1 keer), Ties Jacobs (2 keer), Robert Goedendorp (4 keer), Erwin van der Meer (1 keer), Albert Merceira.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant