Afbeelding
A.I. Nissewaard Woont

Centrumpoort: bouw eerste huurappartementen eind april van start

Algemeen 1.443 keer gelezen

Comfortabel wonen in het centrum van Spijkenisse, met winkels, horeca, het theater en de bibliotheek om de hoek. Het kan straks in Centrumpoort, nabij de plek waar de J.M. den Uyllaan op de Schenkelweg uitkomt. Verdeeld over diverse fraaie gebouwen ontwikkelt Haagsebaan Vastgoed hier circa 222 appartementen. De bouw van de eerste fase, met 96 huurappartementen, start naar verwachting eind april. 

Centrumpoort: stadse uitstraling, menselijke maat
Centrumpoort verrijst deels op de plek van wat tot voor kort het Kolkplein heette, deels aan de overkant van de J.M. den Uyllaan, op een stuk grond dat nog onbebouwd is. Het markeert de oostelijke entree naar het centrum van Spijkenisse en doet daarmee zijn naam eer aan. Centrumpoort wordt een indrukwekkende entree, met mooie appartementencomplexen die speels ten opzichte van elkaar verspringen. Zachte kleuren, grote raampartijen, afwisselende hoogtes en veel buitenruimtes zorgen voor een stadse uitstraling met de menselijke maat.

Start bouw appartementen eerste fase: eind april
De eerste fase krijgt 96 huurappartementen in de vrije sector, met woonoppervlaktes van ongeveer 60 tot zo’n 135 vierkante meter. Het gaat om een gebouw op de hoek J.M. den Uyllaan-Schenkelweg, aan de zijde van het Kolkplein. Alle appartementen krijgen een buitenruimte en worden zeer energiezuinig, mede dankzij zonnepanelen, bodemwarmtepompen en uitstekende isolatietechnieken. Onder het complex komt een parkeergarage, met op het dak daarvan een fraaie binnentuin. De bouw start naar verwachting eind april. Eerst moet de huidige bebouwing, waarin grootwinkelbedrijven zoals de Action waren gevestigd, helemaal gesloopt zijn. De appartementen uit de eerste fase gaan naar verwachting medio 2023 in verhuur. De huurprijzen zijn  nog niet bekend.

Nog meer appartementen in aantocht in Centrumpoort
Na deze eerste fase volgen nog twee fases. In het ene complex, tegenover fase 1, komen 54 appartementen. Aan de overzijde van de J.M. den Uyllaan verrijzen twee gebouwen met bij elkaar 72 appartementen. Het is nog niet bekend of in deze gebouwen huur- of koopappartementen komen, of een mix daarvan. Op de begane grond van de gebouwen komen geen winkels of andere voorzieningen. Centrumpoort wordt dus echt een woongebied.

Meer informatie is te vinden op www.centrumpoort.nl

Uit de krant