Afbeelding

Museumboerderij open op 5 april

Actueel 76 keer gelezen

Oudenhoorn - Het museum aan de Molendijk 88 in Oudenhoorn is zaterdag 5 april, tijdens ‘Kom in de Kas’, voor de eerste keer weer open dit jaar.

In het museum worden voorwerpen uit het verleden van Oudenhoorn en omstreken tentoongesteld. Voorwerpen die in de landbouw werden gebruikt zoals handgereedschappen, eggen, ploegen en oude werktuigen. Ook is er een grote collectie ambachtelijk gereedschap. Vanuit de veeteelt treft men allerlei melkgereedschappen en kartonnen aan. Verder is ook van de inrichting van de boerenbehuizing van alles te zien. Ook is er een ruimte waar men video, oude foto’s, boeken, kranten en advertenties kan bekijken. Verder is er een zeer interessante verzameling oude motorfietsen uit 1934. Kortom: op deze museumboerderij waant u zich in vroegere tijden. Op deze bijzondere dag zal de heer  J. Jongejan uit Zuidland zijn verzameling miniaturen tentoonstellen en zijn er zijn diverse stands. Tevens zal, zoals gebruikelijk op deze dag, patat en een broodje kroket of frikadel te koop zijn en is er limonade en koffie. Het museum is geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Tijdens ‘Kom in de Kas ’is de toegang natuurlijk gratis. Het museum is verder open op de eerste zaterdag van de maanden mei t/m september.

Mocht u iets hebben uit grootmoeders tijd  voor het museum, dan houdt het museum zich aanbevolen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: C.C. Schipper, Heullaan 6, 3227 AJ Oudenhoorn, Tel.: 0181 - 461556 / 06 - 36261942

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant