Foto's Peter de Jong
Foto's Peter de Jong

SC Botlek profiteert van fouten Pernis

Sport 94 keer gelezen

Spijkenisse: SC Botlek heeft een zeer nuttige 4-1 (3-0) overwinning behaald tegen Pernis. Hoewel de mannen van Rinus Schrijver op De Brug niet groots speelden, bleven zij wel alert, hielden op de verdediging goed gesloten en sloeg op economische wijze genadeloos hard toe. De Spijkenissers bezetten de zesde plaats in de tweede klasse D met uitzicht op plaats drie en staan er goed voor inzake de derde periode. ‘Ik kan er niet omheen te constateren dat wij er voor de derde periode goed voor staan,’ gaf de trainer van SC Botlek hiermee aan niets uit de weg te willen gaan.

‘De derde periode is een mooie bijkomstigheid, maar de doelstelling blijft staan dat we nog altijd voor het linkerrijtje spelen en daar gaan we in deze knotsgekke competitie denk ik nu wel in slagen.’ Het kwalitatief beter spelende SC Botlek werd al na vier minuten spelen in het zadel geholpen, toen Nasser Abdalla een slordige pass op het middenveld onderschepte, vervolgens opstoomde naar het doel en als slot het net met een enorme dreun liet bollen: 1-0.  De thuisclub bleef loeren op de foutjes van de tegenstander. Na krap een halfuur spelen was het wederom de sluwe Nasser Abdalla, die knap profiteerde van desorganisatie in de Pernisser defensie: 2-0. Terwijl iedereen zich al verzoende met een 2-0 ruststand, knalde John Ackon in de tegenaanval de 3-0 tegen het garen. Rinus Schrijver wees zijn manschappen er tijdens het theekwartiertje op dat de linies goed gesloten dienden te blijven en waarschuwde hen voor het eerste kwartier. Nadat de aangekondigde Pernisser storm geluwd was maakte Glenn Meeles er halverwege de tweede helft na een aanval over rechts met een goed schot 4-0 van. Patrick Klaris probeerde balverlies goed te maken, maar dat ging ten koste van een strafschop, die werd benut door Silvinio Gomes Soares: 4-1. ‘We probeerden zakelijk de nul te verdedigen, dan is het jammer dat we op knullige wijze zo ’n goal tegen krijgen,’ baalde Rinus Schrijver van het tegendoelpunt.

SC Botlek: Leroy van Oosten; Mark de Zoete, Dave Leurs, Kevin Michilsen, Patrick Klaris; Jordy de Winter (46. Mitco Milojevic), John Lopes Cruz (75. Kenny Lopes Cruz), Glenn Meeles; Dylan van Gelder (46. Sevket Kasaroglu); Nasser Abdalla, John Ackon.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant