ZKV teleurstellend tegen Oranje Zwart

Sport 49 keer gelezen

Westmaas: ZKV heeft in de hervatting van het veldseizoen een teleurstellend 9-9 (4-4) gelijkspel behaald tegen Oranje Zwart/De Hoekse. De Zuidlandse korfbalformatie, dat het moest stellen zonder de geblesseerde Patrick Schols, moest 45 seconden voor tijd de gelijkmaker van de club uit Westmaas incasseren. ‘We hebben het gelijkspel aan onszelf te wijten, dat we niet eerder afstand van OZ afstand hebben genomen,’ gaf Arie Muis het slordige puntenverlies van zijn team aan.

ZKV, dat op de tweede plaats staat in de vierde klasse J kon de hoge positie op de ranglijst op het sportpark aan de Munnikendijk niet waarmaken. OZ nam na een gelijkopgaande eerste helft in het tweede deel de voorsprong, maar toen de Zuidlanders de 6-5 achterstand ombogen in een 6-7 voorsprong leken zijn de goede weg te zijn ingeslagen. Stefan Knoester had bij 7-8 de marge op twee punten kunnen brengen, maar de uit zijn concentratie gebrachte speler miste de strafworp, waarop OZ binnen de laatste minuut alsnog toesloeg voor de 9-9. ‘Bij OZ kwam er een schutter in het veld, die bij zijn vierde poging toesloeg voor 9-9,’ aldus Arie Muis.

ZKV: Stefan Knoester (3 keer), Peter Brederland Naomi Koenz (45. Patricia Brederland), Nicole van de Bie (2 keer); Agnes van Meurs (3 keer), Ramona Nieuwenhuizen (1 keer), René Ruighaver, Arjan de Bakker.