Afbeelding

De Kempvis komt net iets tekort

Sport 62 keer gelezen

Pijnacker: PZ&PC was gebrand om tegen De Kempvis revanche te nemen voor de 12-11 nederlaag in het Rivièrabad eerder in het seizoen. Welnu de Spijkenisser waterpoloërs hebben gestreden, maar konden de nederlaag niet van zich afwenden. De club uit Pijnacker won in De Viergang met 13-10 (2-1, 4-3, 5-3, 2-3)

‘PZ heeft een ervaren ploeg met slimme spelers en staat niet voor niets tweede in deze afdeling. Zij spelen een oerdegelijk compact spelletje waarbij de midvoor geneutraliseerd werd. We werden gedwongen om vanuit de tweede lijn te schieten, want met combinatiepolo was er geen doorkomen aan,’ verklaarde coach Nico van Nieuwamerongen de nederlaag. Het was dan ook geen toeval dat Alex Weits, de man met het kogelharde schot, met vijf treffers vanuit de tweede lijn scoorde. De Kempvis speelde het spel goed mee, maar kwam telkens iets tekort om de wedstrijd te doen kantelen. ‘We zijn aan het op einde van de derde periode en in het laatste kwart omgeschakeld van zone naar pressing en daar had PZ meer moeite mee.’ De Kempvis, dat op de negende plaats blijft steken, moest het stellen zonder Joost van Nieuwamerongen, Stephan Kuurstra, Djurre Haitsma en Max van Drongelen. De Kempvis speelt aanstaande zaterdag om 18.30 uur in het Rivièrabad tegen het hooggenoteerde De Vliet.

De Kempvis: Henk de Bruijn; Remco van der Werf (1 keer), Remco van Nierop, Marin Vogel, Bas Havelaar, Alex Weijts (5 keer), Peter Verschoor (1 keer), Ronald van Dijk (1 keer), Marcel Bakker (2 keer).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant