Afbeelding

De Zeehond ’73 verrassend goed tegen Wiekslag

Sport 49 keer gelezen

Papendrecht: De waterpoloërs van De Zeehond ’73 hebben een verrassende en zeer kostbare 5-14 overwinning behaald tegen het Papendrechtse Wiekslag 2. De Rozenbugers wonnen zonder Albert Merceira op verplaatsing slechts één wedstrijd en dat was tegen Westland. Wiekslag 2 kon zijn hoge status in de regio tweede klasse B geen moment waarmaken, want het was vooral het uitstekend spelende De Zeehond wat de klok sloeg. Zo namen de bezoekers in De Hooght al in de eerste periode een ruime 1-5 voorsprong en zagen de marge in de daaropvolgende periodes alleen maar oplopen.

Robert Goedendorp had met zeven voltreffers een groot aandeel in de monsteroverwinning. ‘Bij ons was het een onaardige wedstrijd met veel schopwerk. We hebben hen nu in onze beste wedstrijd van het seizoen volledig van de mat geveegd,’ stelde Robert Goedendorp. ‘We hebben de basis voor de overwinning gelegd in het eerste kwart en zijn daarna nooit in de problemen geraakt. Alles liep op rolletjes en bijna elk schot was raak. Kortom, we hebben op sportieve wijze revanche genomen van een vervelende tegenstander.’ Alex van der Borden haalde het einde niet, want hij moest het sop van De Hooght aan het einde van de derde periode met zijn derde p-tje verlaten. De spanning blijft aan de staart van de tweede klasse B, want het verschil met nummer zeven, d ‘Elft 3, en met de nummer elf (ZDHC) bedraagt slechts vier punten. ‘We moesten ook winnen, hebben nu iets meer lucht, maar zijn nog lang niet veilig.’ De Zeehond ’73 speelt aanstaande zaterdag om 20.30 uur in De Zeehond tegen koploper ZPB H&L Production 3.

De Zeehond ’73: Hans den Hartog; Maarten Weers (1 keer), Frank van Oudheusden, Bram Ottenhof (2 keer), Huib Ouwendijk, Ties Jacobs (4 keer), Robert Goedendorp (7 keer), Alexander van der Borden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant