Foto's: Theo van Kralingen
Foto's: Theo van Kralingen

Rozenburg op weg naar veiliger oorden

Sport 85 keer gelezen

Rozenburg: Rozenburg heeft de weg naar omhoog wellicht nog net op tijd ingeslagen. De formatie van Rob Vuik zegevierde op het sportpark West voor de derde keer op rij door nu het Rotterdamse NeptunusSchiebroek met 3-1 (1-1) opzij te zetten. Nu de staartclubs zich in deze knotsgekke tweede klasse D gaan roeren, schuiven de clubs stilaan weer in elkaar. De Rozenburgers hebben op p/d-plaats twaalf weer uitzicht op de veilige tiende plaats.

‘We zijn de goede weg ingeslagen, maar bevinden ons nog steeds in een zorgelijke situatie. Dus mag iedereen even genieten, de hosannastemming vervolgens loslaten om weer toe te werken naar het volgende doel en dat is Spirit over veertien dagen. Geen eenvoudige klus tegen een ploeg met kampioensaspiraties, maar we gaan het hen zo moeilijk mogelijk maken,’ ziet de trainer van Rozenburg met nog vijf wedstrijden te gaan weer lichtpuntjes in de duisternis. Na een gelijkopgaande eerste helft was het Renaldo van Emmerik, die na goed doorzetten de score halverwege de eerste helft met een prima schot opende: 1-0. Vijf minuten later was de stand weer in evenwicht door een volley van Karim el Majoubi, die als een bom achter de kansloze doelman Stefan van Asperen plofte: 1-1. Neptunus was in de tweede helft de iets beter spelende ploeg, maar het was Yoeri Bak, die nadat hij uitstekend werd gelanceerd door Jordie de Groot (foto) de doelman met een strak schot in de verre hoek kansloos liet: 2-1. De Rozenburgers kregen in de omschakeling drie uitstekende kansen, maar het was uiteindelijk Renaldo van Emmerik, die een minuut voor tijd met een prima actie voor opluchting zorgde: 3-1. ‘We hebben het op zich goed gedaan en daardoor verdiend gewonnen. Nee, we praten niet over een periode, laten we eerst nog maar eens een paar wedstrijden winnen om in veiligheid te komen,’ aldus Rob Vuik. Smet op de wedstrijd was het uitvallen van Gene Overkleeft met een hamstrinblessure. Het seizoen lijkt voor de ervaren middenvelder voorbij.

Rozenburg: Stefan van Asperen; Adam Beker, Elroy van Seventer, Gene Overkleeft (70. Gerson Almeida), Eric Don; Jordie de Groot, Lester van Kaan, Stefan van Es (80. Rudy Fortes); Yoeri Bak, Nick de Bil (60. Lennart Quak), Renaldo van Emmerik.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant