Nikki van Hal (14) - Archieffoto Peter de Jong

The Hurricanes met hakken over de sloot

Sport 130 keer gelezen

Spijkenisse: De basketbalsters van The Hurricanes hebben de topper in de regio eerste klasse B tegen DBV Rowic met een 58-53 (10-11, 14-18 (24-29), 17-15, 17-9) overwinning afgesloten. De overwinning werd niet zomaar behaald, want de ploeg uit Dordrecht bood meer tegenstand dan werd verwacht. ‘Het was niet makkelijk, want we stonden aan het einde van het derde kwart nog met 41-44 achter. We zaten totaal niet in de wedstrijd en als Nikki (Hal, DR) en Marloes (Steens, DR) ook niet draaien, dan weet je dat je een moeilijke wedstrijd kan hebben,’ aldus coach Petra van Halderen. Nikki en Marloes scoorden in de laatste periode pas hun eerste punten.’

De coach van de zwaar gehavende formatie van The Hurricanes wilde de nederlaag zeker niet alleen aan het eigen onvermogen ophangen, want ook het goede spel van DBV Rowic dat veel lengte bezat en niet schroomde bij een klein gaatje meteen een schot af te leveren was daar debet aan. De Spijkenisser meiden begonnen goed aan de wedstrijd, want Marjolein van der Waal bezorgde haar ploeg met een driepunter meteen de voorsprong en Wendy Verbeeke schoot in het tweede kwart twee driepunters binnen. Rowic bleef echter bij, maakte het de Hellevoetsen bijzonder moeilijk. Maar uiteindelijk trok The Hurricanes de achtste overwinning op rij in deze competitie naar zich toe. ‘We hebben het gered, maar vraag me niet hoe. Het vervelende was ook dat er slechts zeven van de 24 (!) vrije worpen werden raak geschoten. The Hurricanes speelt aanstaande zaterdag om 17.45 uur in de Oostervant in Rotterdam tegen Divine.

The Hurricanes: Marloes Steens (10 pnt.), Nikki van Hal (11 pnt.), Caitlin van Eenennaam (1 treffer), Marjolein van der Waal (4 pnt.), Weronica Sawko (14 pnt.), Wendy Verbeeke (11 pnt.), Chrisella Wilson (5 pnt.), Brenda Steegman (2 pnt.), Sophie van Driel (2 pnt).