Foto's en video: Peter de Jong
Foto's en video: Peter de Jong

Handballers pakken kampioenschap in bruggenderby (+ VIDEO)

Sport 103 keer gelezen

Spijkenisse - De belangen in sporthal Olympia waren zondag enorm. De Spijkenissers zouden bij winst de titel pakken en voor het eerst sinds 2002 weer naar de hoofdklasse promoveren. ‘Het heette toen anders in de derde divisie, maar het niveau is gelijk’, weet toenmalig coach Ron Sallet nog te vertellen als hij de mannen van het huidige team van Jaap en Remco Hagen in actie ziet. De winst tegen ETC uit Hoogvliet betekende voor de formatie van Ton Kraaij dat zijn team wellicht degradeert.

. Door het verlies van Saturnus, wist de ploeg uit Hoogvliet zich alsnog te handhaven. ‘Mochten we het nog redden moeten we het niet nog een jaar op deze manier willen doen. Dan zullen we wellicht vrijwillig naar de tweede klasse terug gaan’, meent de oefenmeester van de Hoogvlietse ploeg. In het begin moest de stoomtrein van de Spijkenissers nog even op gang komen en kon ETC het aardig bijhouden. Het ging om en om en tot 4-4 bleven de ploegen in de buurt van elkaar. Toen kon HVOS een gat van vijf punten slaan naar 9-4 door treffers van Jeroen Weggen, Wessel Knol (2x) en Wouter van der Zwan (2x). Hierna leek HVOS weer even gast terug te nemen en kon ETC het toch nog redelijk bijbenen. Vooral Wessel Knol was aan de Spijkenisser kant op schot en bij ETC wist Sjoerd Krook en Patrick van Oosten het doel van Jeroen Versendaal te vinden. Uiteindelijk ging met een stand van 17-9 rusten. Vervelend was het uitvallen van Jos van de Velden met een enkelblessure. Gelijktijdig viel aan Hoogvlietse kant ook Stefan Huiting uit met een hoofdwond. Na de thee kwam men snel tot 20-10 en zette HVOS het gas erop. Bij een stand van 22-12 wisten Wessel Knol, Jeroen Weggen en Arjan Sebel de stand nog verder uit te breiden en tekende een grote nederlaag zich af voor de Hoogvlietse club en het kampioenschap van HVOS kwam eigenlijk geen moment in de problemen. In de laatste seconden begon het publiek af te tellen en wist Mathijs Loch de eindstand op 35-18 te bepalen.

Niet moeilijk
Het was een gemakkelijke middag voor de Spijkenissers, die geen genade kende voor de ploeg uit Hoogvliet. ‘Het ging allemaal te gemakkelijk. Ik had eigenlijk veel meer verwacht. Je merkt het wel, dat de sfeer uitstekend is. Vandaag merk je ook tegen de scheidsrechter dat we een stuk volwassener zijn geworden. Dit is mooi’, meent Jaap Hagen namens de Spijkenissers. Komend seizoen speelt de ploeg in de hoofdklasse. Het is de tweede keer dat men landelijk gaat spelen. ‘Dat wordt een heel ander niveau. Nu gaan we echt dingen leren, dat gebeurde voor ons dit jaar eigenlijk niet’, zegt Hagen tot besluit. Voor de ploeg van de andere kant van de Spijkenisserbrug was het minder gelukkig. ‘Je hebt het gezien. De uitslag zegt genoeg. We waren behoorlijk met blessures hier. We hadden een man die goed werd gedekt en dan op een gegeven moment dan kan hij niet meer doorzetten, dan stopt dat. Bij het begin van de tweede helft zette zij aan en toen was het verschil gemaakt. Het verlies was duidelijk en terecht. Nu is het afwachten of we er rechtstreeks uit gaan of dat we dat zelf gaan beslissen’, meent Ton Kraaij namens ETC. Voor Jos van de Velde had de finale iets anders moeten verlopen. ‘Ik wilde dit echt niet missen. Het had verstandiger geweest dat ik niet speelde. Ik had al een aantal weken een enkelblessure. Dan ging het nu opnieuw mis, dat kan gebeuren in de kampioenswedstrijd. Het is niet anders’, zegt Van de Velden na het duel gedragen tussen wat medespelers. De komende weken is er geen competitie en dan volgt het restant van de veldcompetitie.

Opstelling HVOS: Jeroen Versendaal (40 Daniël Schuil); Remco Hagen; Jeroen Weggen; Wouter van der Zwan; Marc Elbers; Wessel Knol; Raoul Knol; Arjan Sebel, Jos van de Velden en Mathijs Loch.

Opstelling ETC:  Dennis Bleijenberg; Patrick van Oosten; Dennis van Oosten; Stefan Huiting; Arnold Huiting; Sjoerd Krook; Ton Kraaij; Jelmer Oldenhuis en Edwin Gerritsen.

Jeroen Weggen scoort:

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant