Foto's: Theo van Kralingen
Foto's: Theo van Kralingen

Abbenbroek is van slag

Sport 115 keer gelezen

Abbenbroek – Na de winterstop is er weinig meer over van de grote voorsprong die de voetballers van Marco van Diën en Frans Schaap hadden in het eerste deel van de competitie. Zondag werd op ‘Abenello’ met ruime cijfers door Abbenbroek verloren. Het werd tegen het Schiedamse Hargasport 0-6. De ploeg staat inmiddels tweede achter Hermes DVS dat ook won en met een duel minder gespeeld staat Hargasport nu derde op drie punten.

Marco van Diën weet wel waar het aan ligt. ‘Er waren er teveel niet fit. Bij teveel was er een gebrek aan instelling. Het was een zes punten duel. Het ligt dan aan mentaliteit en wil me zeker niet schuilen achter het feit dat er zoveel mensen niet waren. We kregen net zoveel kansen. Zij krijgen tien kansen en scoren zes keer en wij scoren niet’, zegt Van Diën na het duel. Daarnaast is een groot gemis, de afwezigheid van Davey de Wolf. Hij kreeg acht duels schorsing in januari nadat er van alles gebeurd was na het duel met DHZ. De ploeg ging in beroep maar kreeg het gelijk niet aan haar zijde. ‘We hebben mentaal een enorme knauw gekregen hierdoor. Vorige week speelde hij niet en hij is toch onze topscoorder met zestien treffers’, zegt een teleurgestelde Van Diën tot besluit. Over twee weken is het duel met Overmaas dat laatste staat. Daar mist de ploeg in iedergeval ook Andy Esajas en Kevin Dijksman, die geschorst zijn.

Opstelling Abbenbroek: Matthew van der Linden; Danny Dijksman; Jean Paul van Diggelen; Andy Esajas; Jeroen Eerland; Kevin Dijksman; Dennis Holsteijn; Simon van Leeuwen; Glenn van der Graft (65 Ferry Groen); Marco Bevaart (35 Roy Verwijs) en Gerard Henriques.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant