Afbeelding

Hekelingen definitief naar zaterdag

Sport 72 keer gelezen

Hekelingen - VV Hekelingen heeft de knoop definitief doorgehakt en zal het prestatievoetbal vanaf komende voetbal jaargang verplaatsen van de zondag naar de zaterdag. Binnen voetvalvereniging Hekelingen zijn in het verleden vaker discussies geweest of de overstap gemaakt zou moeten worden van prestatievoetbal op zondag naar prestatievoetbal op zaterdag. Nu is deze keuze weer actueel. Tijdens de laatste ALV is het bestuur van vv Hekelingen verzocht e.e.a. nogmaals met de betrokken zondag teams te bespreken en toe te lichten. Thans kan het bestuur unaniem aan de leden mededelen dat vv Hekelingen gaat stoppen met het zondagvoetbal voor het eerste en tweede team en voor het seizoen 2014-2015 gaat starten met prestatief voetbal op de zaterdag. Het recreantenvoetbal (van lagere teams) op zondag, waar een deel van het ledenbestand vertier vindt, blijft wel gehandhaafd.

Als reden voor de overstap geeft men diverse redenen aan. Verandering van vrije tijd besteding, zondag wordt vaker een familiedag. Spelers willen vaker op zaterdagavond uit. Weinig publieke belangstelling op zondag. Overgang van jeugd naar senioren zal soepeler verlopen. De huidige zondag voetballers zouden ook hebben aangegeven liever op zaterdag te spelen. Dit levert ook meer derby’s op, daar veel verenigingen overgegaan zijn naar zaterdag voetbal, zo meent de club in haar persbericht.

Natuurlijk zal het selectie-elftal in de laagste klasse (4de klasse zaterdag tegen 4de klasse zondag nu) beginnen. Het bestuur van VV Hekelingen is er echter van overtuigd, dat met de talentvolle (jeugd)spelers die de vereniging rijk is en blijven, gebouwd kan worden aan een nieuw sportief fundament. Dit biedt nieuwe kansen en stimulansen voor de gehele vereniging.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant