Foto's: Peter de Jong
Foto's: Peter de Jong

Bernisse slagvaardiger dan SV Simonshaven

Sport 94 keer gelezen

Simonshaven: Simonshaven heeft zich na de blamerende 10-0 nederlaag vorige week tegen Herkingen ’55 enigszins hersteld tegen Bernisse. De mannen van Ad Reijtenbagh verloren de derby tegen Bernisse aan de Schuddebeursedijk weliswaar met 0-3 (0-1), maar het spel was zeker gelijkwaardig aan dat van de Heenvlieters.

Qua voetbal waren we de evenknie van Bernisse, maar wat wij niet deden, deed Bernisse wel en dat was scoren,’ sloeg de trainer van Simonshaven de spijker op de kop. ‘Het scorend onvermogen is eigenlijk het verhaal van het hele seizoen.’ Zo miste Joey Wertz alleen voor doelman Mitchell Dekker de kans op 1-0. De Bernissers sloegen op slag van rust keihard toe, toen Jordy van den Berg een vrije trap van Robert Bout verlengde tot bij Frank Noordwij, die de bal vervolgens alleen maar in het doel hoefde te lopen: 0-1. De tweede helft was een uur oud, toen Yuri Dubois uit een voorzet van Michael van der Velde de 0-2 achter doelman Johan van Es deponeerde: 0-2. Even later kwam de thuisclub goed weg toen Joey Wertz uit een vrije trap van Bjorn Jeurissen tegen de lat knalde en uit de ontstane scrimmage ook de paal nog werd geraakt. Het bleek het laatste wapenfeit van Simonshaven. Bernisse drong ook niet echt aan, maar Michael van der Velde liet het publiek toch nog even opveren, toen hij na een korte rush besloot de bal vanaf veertig meter (!) over doelman Johan van Es te volleren: 0-3. ‘Het was allemaal niet best,’ vond Ad Reijtenbagh. Winnend trainer Peter Hoek, die zijn ploeg in de vierde klasse F zag stijgen naar plaats acht, was blij met de punten, maar baalde van de gele kaarten voor Michell Hiwat en Michael van der Velde. ‘Die twee zijn de eerst volgende wedstrijd geschorst. We hebben qua score het maximale uit de wedstrijd gehaald en op dat schot op de lat na zijn wij nagenoeg niet in gevaar geweest,’ besloot Peter Hoek. Simonshaven gaat aanstaande zaterdag op de bezoek in de Pallandtpolder voor de ontmoeting met Flakkee en Bernisse wacht aanstaande zaterdag om 14.30 uur op het sportpark langs de Groene Kruisweg in Heenvliet de zware opgave tegen DVV ’09.

SV Simonshaven:  Johan van Es; Remco Bork (75. Joran Belder), Tom Adriaanse, Bjorn Jeurissen, Tjerk van der Graaf; Dave Brouwer, Mark den Uijl, Jesse Povinelli; Matthijs van Schie, Joey Wertz, Sebastiaan Slikker (60. Bjorn Kommeren).

Bernisse: Mitchel Dekker; Raynor Slump, Roman Pardon, Tim de Groot (65. Niels Molendijk, Jean Paul Kers; Frank Noordzij (46. Michael van der Velde), Jordy van den Berg, Robert Bout; Admir de ok (75. Erik Hoek); Yuri Dubois, Michell Hiwat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant